Hirdetés

A CD Projekt nem árulja többé a játékait Oroszországban

|

Sőt, Fehéroroszországban sem. Természetesen így érintett a The Witcher III és a Cyberpunk 2077 is.

Hirdetés

Sajnos még mindig tart Oroszország inváziója Ukrajnában, de a kirobbant háború hatására rengeteg különböző szankció érte az agresszor országot, és a videojáték-ipar egyes szereplői sem nézték tétlenül a fejleményeket.

A lengyel CD Projekt például méretes adománnyal támogatott meg egy segélyszervezetet, de időközben emeltek a téten, és saját szankciókat vezettek be a támadó oldalt képviselő országokkal szemben.

A CD Projekt Red a Twitteren jelentette, hogy anyavállalata, a CD Projekt úgy határozott, felfüggeszti összes játékának értékesítését Oroszországban és Fehéroroszországban.

Hirdetés

Ez egyaránt vonatkozik a dobozos és digitális példányokra is, illetve a kiadó által üzemeltett GOG platform is érintett a korlátozásban.

"A teljes CD PROJEKT Group határozottan kiáll Ukrajna népe mellett. Nem vagyunk politikai entitás, amely képes közvetlenül hatni állami ügyekre, és nem is akarunk azzá lenni, de hiszünk abban, hogy együttesen a kereskedelmi szereplőknek is megvan ez erejük, hogy világszerte változásra ösztönözzék a hétköznapi emberek szívét és tudatát."

- áll a közleményben.

A vállalat azzal is tisztában van, hogy ez a döntés azokat az orosz és fehérorosz embereket is érinti majd, akiknek semmi közük a háborúhoz, de ezzel a lépéssel egyúttal cselekvésre akarják ösztönözni a globális közösséget is, hogy beszéljenek arról, mi zajlik Európa szívében.

Korábban egyébként közvetlenül az ukrán kormány felől érkezett kérés, hogy a videojáték-ipar és az e-sport szcéna se szolgálja ki Oroszországot és Fehéroroszországot. Ha a hírek alapján nem volna egyértelmű, mennyire súlyos jelenleg a helyzet Ukrajnában, akkor a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztőinek sokatmondó döntése talán végleg eloszlatja majd a kételyeket.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)