Hirdetés

A Codemasters megszerezte a WRC jogait is

|

Pár évig még a BigBen Interactive szállítja a WRC játékokat, viszont hamarosan át kell adnia a lehetőséget a Codemastersnek.

Hirdetés

Korunk egyik legnagyobb versenyjátékos fejlesztő-kiadója a Codemasters, mely 2009 óta évente szállítja a Forma-1-es játékokat, és ezek mellé néha beszúr egy GRID-et vagy egy DiRT-öt. 2019-ben felvásárolta a Slightly Mad Studiost, ami a Project Cars sorozatért és az egyelőre rettenetesnek tűnő Fast & Furious: Crossroadsért felel, most pedig újabb lépést tett pozíciója megerősítése érdekében.

Hirdetés

Jelenleg a BigBen Interactive gyártatja a középszerű WRC játékokat, és 2022-ig ez még így marad, viszont a Codemasters és a FIA ötéves exkluzív szerződést kötött a napokban, melynek értelmében a hivatalos World Rally Championship licencet használó PC-s, konzolos és mobilos játékok jelenhetnek meg 2023. és 2027. között. Azt, hogy ezek mennyiben térnek majd el a DiRT sorozat címeitől, még nem tudjuk, de a DiRT Rally csapata már dolgozik a folytatáson.

A Codemasters következő játéka a DiRT 5 lesz, mely 2020 októberében mutatkozhat be. A Kylotonn által fejlesztett WRC 9 szeptember 3-án érkezik PC-re és jelenlegi generációs konzolokra, később pedig PlayStation 5-re és Xbox Series X-re.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)