Hirdetés

A Control a Remedy legsikeresebb új IP-je a Max Payne óta

|

A finn stúdió sci-fi akció-kalandjátéka, a Control nagyot ment a pénztáraknál.

Hirdetés

A Remedy a korábbi munkáihoz hasonlóan a Control esetében is a természetfelettivel játszadozott el, a végeredmény pedig egy szórakoztató és egyedi, de nem hibátlan játék lett, aminek plusz ízt kölcsönzött az a DLC, amely az utalások után végképp összekötötte az Alan Wake szériával.

Bár azóta sok kavarás volt a projekt körül (például kiderült, hogy csak az Ultimate Editiont lehet átvinni PS5-re és Xbox Series X/S-re, ráadásul 2021-re tolták az ehhez szükséges frissítést), azonban az eladások így is szárnyalnak. A stúdió első Capital Markets Day prezentációjából derült ki, hogy a Control már több mint két millió példányban kelt el a tavalyi megjelenése óta, aminek köszönhetően a játék házon belül a leggyorsabban fogyó új IP lett a May Payne óta.

Hirdetés

Ezt részben az is lehetővé tette, hogy a Control a 2003-as Max Payne 2 óta az első igazi multiplatform címük, hiszen az Alan Wake és a Quantum Break is Microsoft-exkluzív.

A Remedy szerint a sci-fi játék továbbra is szépen fogy, a promócióknak köszönhetően 2020 novembere rekordhónap volt a Control számára. Ha ti is szeretnétek lecsapni rá, akkor az Xbox Game Pass részeként megtehetitek, új előfizetőként akár már 300 forintért is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)