Hirdetés

A Crystal Dynamics is a Microsoft bevásárlólistájára került?

|

Egy pletyka szerint három stúdiót "vizsgáztat" az Xbox, mielőtt döntene a bekebelezésükről.

Hirdetés

Már a 2018-2019-es akvizíciók (Compulsion Games, Double Fine Productions, inXile Entertainment, Ninja Theory, Obsidian Entertainment, Playground Games, Undead Labs) és a The Initiative megalapítása is előrevetítette, hogy az új konzolgenerációt nem fogja félvállról venni a Microsoft. Időközben a Bethesda mögött álló ZeniMax Media megszerzésével sikerült emelni a tétet, a vezetés pedig Satya Nadellával és Phil Spencerrel az élen egyértelművé tette, hogy még távolról sincs vége a terjeszkedésnek.

Azóta is egymást érik a találgatások, hogy vajon melyik cég lehet a következő a sorban (természetesen mi is eljátszottunk a gondolattal), elvégre a Game Pass étvágya óriási, és vannak még olyan műfajok, amelyeket nem fed le az Xbox first party címeinek kínálata.

Hirdetés

A legújabb pletykát nem más indította el, mint a vitatott pontosságú jóslatairól elhíresült Jeff Grubb, aki több alkalommal is fején találta már a szöget a múltban, de az sem példa nélkül való, hogy csúnyán mellélőtt. Mentségére szólva nem úgy fogalmazott a legutóbbi GrubbSnax podcastban, mintha már kész tényeket ismertetne, csupán kifejtette, hogy véleménye szerint a The Initiative és a Crystal Dynamics együttműködése a Perfect Dark reboot kapcsán jó eséllyel egyfajta vizsgafeladatként is értelmezhető. Azaz ha a kooperációt végül eredményesnek ítélik, akkor a Microsoft tehet egy vételi ajánlatot a Square Enixnek.

Ez az egyébiránt nem teljesen észszerűtlen elképzelés további - ha lehet, még vadabb - spekulációk táptalajául szolgálhat a Tomb Raider jogoktól kezdve a Square Enix nyugati portfólióján (Crystal Dynamics, Eidos Montreal és az általuk gondozott franchise-ok) keresztül a kiadó egészének megvásárlásáig. Mellesleg ezzel a lépéssel az Xbox jelenlétét radikálisan meg lehetne erősíteni Japánban, ami régi álma a Microsoftnak.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

De ne szaladjunk előre, mert az iménti eszmefuttatás nem szerepelt Grubb gondolatai között, szóba hozta viszont még az IO Interactive és az Avalanche Studios ügyét. Míg az előbbi egy Diablo-szerű fantasy RPG-t fejleszt az Xboxnak, addig az utóbbi egy nyílt világú kooperatív lövöldét. Grubb tudomása szerint a Contraband némi lemaradásban van az ütemtervhez képest, de úgy véli, ha sikeresnek bizonyul, akkor az Avalanche is csatlakozhat az Xbox Game Studioshoz és hasonló lehetőség nyílik meg az IOI előtt is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)