Hirdetés

A Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 eladásai is szárnyalnak, jól áll a CD Projekt RED

|

Persze nem tett jót a Cyberpunk 2077 botrány, de még a visszatérítésekkel együtt is meglehetősen szépen cseng a CD Projekt RED kasszája. Kiderült az is, hány példányt váltott vissza a közönség.

Hirdetés

A CD Projekt RED még decemberben jelentette, hogy eladtak 13 millió példányt a Cyberpunk 2077-ből. Ez az eredmény akkor nagyon szépen hangzott, de a sikert később beárnyékolta hogy maga a játék nagyon messze volt a hibátlantól.

Számtalan bug, és teljesítménybeli probléma keserítette meg a távoli jövő kalandorainak életét, de mindezek ellenére a Cyberpunk egyáltalán nem teljesített rosszul: a CD Projekt összesítése szerint 13,7 millió fogyott belőle 2020 végéig. A mostani beszámoló szerint az értékesítés jelentős része PC-n és digitális formában történt, egészen pontosan a PC és a Stadia hozta össze az összeladások (tehát fizikai és digitális) 56 százalékát, míg a PlayStation verziók 28-at. A sereghajtó az Xbox a maga 17 százalékával.

Hirdetés

Az eladási adatok mellett szó esett a visszatérítésekről is. A CD Projekt RED lejelentette, hogy a saját Help Me Refund kampányukon keresztül 30 ezer kérelmet kezeltek, ami összesen 2,23 millió dollár veszteséget jelentett. Ugyanakkor persze nem csak a Help Me Refundon keresztül lehetett visszatérítést követelni: mint kiderült a CD Projekt tovább 51,2 milliót veszített az összes többi platformon történt visszatérítéssel. Ez soknak tűnhet, de a cég teljes 2020-as bevételéhez mérten nem olyan jelentős, pláne, hogy nem a Cyberpunk 2077 az egyetlen, ami tolja a stúdió szekerét.

A The Witcher franchise-ról is szó volt, ami természetesen a mai napig biztos pénzforrást jelent. A Cyberpunk 2077 13,7 milliója eltörpül a fantasy RPG eredményei mellett: a The Witcher 3-ból már több mint 30 millió példány fogyott, a teljes széria pedig már átlépte az 50 milliós határt is.

A CD Projekt RED teljes 2020-as bevétele 563 millió dollár lett, amiből a nettó profit 303 millió. Ez a négyszerese a cég 2019-es eredményének.

A kassza pörgése közben a fejlesztő igyekeznek azon dolgozni, hogy meghálálják a bizalmat. A srácok teljes erővel azon vannak, hogy rendbe hozzák a Cyberpunk 2077 bugjait, és bár a legutóbbi tapasz több lyukat befedett, lesz még mit csinálnia a csapatnak, és persze a jelenlegi generációs konzolokra való upgrade is várat magára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)