Hirdetés

A Cyberpunk 2077 problémái sokba kerülnek a CD Projekt alapítóinak

|

A részvények ára is sokat csökkent a Cyberpunk 2077 megjelenése óta, de van remény.

Hirdetés

Bár a tesztek alapján a Cyberpunk 2077 sok szempontból remek játék lett, azonban a temérdek bug sokak játékélményébe belerondít, a PlayStation 4 és Xbox One tulajoknak pedig ennél több problémájuk is akadt.

Ezzel a CD Projekt RED is tisztában van, bocsánatot is kértek érte, és a frissítések ígérete mellett visszatérítést is ajánlott, viszont ez felemás sikerrel működik, így sokaknak nem marad más opciójuk, mint a feszült várakozás (a Sony éppen most éjjel vette le online boltjából a játékot, szóval szinte minden percben történik valami, erről hamarosan részletesen beszámolunk nektek). A  botrány miatt a rekordokat döntő előrendelések ellenére nagyot estek a vállalat részvényei a megjelenés utáni napokban. 

Hirdetés

Szerencsére a játék hamar visszahozta a fejlesztési költségét és a rengeteget túlórázó munkatársak is megkapják a beígért bónuszukat, azonban a CD Projekt vezetői megérezték anyagilag a dolgot. A Bloomberg jelentése szerint a vállalat zuhanó árfolyama miatt több mint egymilliárd dollárt veszített el a négy alapító, azaz Adam Kiciński és Marcin Iwiński vezérigazgatók, Piotr Nielubowicz pénzügyi- és Michał Kiciński korábbi vezérigazgató.

Ez nem meglepő, hiszen a játék hibáiról szóló jelentések, az előző generációs konzolok teljesítményproblémái és a vártnál alacsonyabb első pontszámok miatt a CD Projekt részvényinek értéke nagyot zuhant: december 4-én még 443 lengyel złoty-t értek, napjainkra már 310,6 złoty-s mélypontra zuhant az árfolyam, ami 30%-os csökkenést jelent. Csak mostanra mutatkozik némi javulás, a Bloomberg News 2,5%-os emelkedésről számolt be Varsóban. 

A BOS Bank SA egyik elemzője, Tomasz Rodak azt mondta a témával kapcsolatban, hogy a stúdió és a menedzsment hírnevén most hatalmas hegek vannak, mivel néhány nap leforgása alatt a CD Projekt a legimádottabb stúdióból a leggyűlöltebbé vált. Szerinte a bizalom helyreállítása nem lehetetlen, de sok időre és erőfeszítésre lesz szükség hozzá.

Ti mit gondoltok minderről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)