Hirdetés

A Discovery átveszi a Warner Bros. Games legnagyobb stúdióit

|

A Mortal Kombat, a Batman: Arkham és a Hogwarts Legacy fejlesztői is Warner Bros. Discoveryhez kerülnek.

Hirdetés

Mikor májusban ismertté vált, hogy az AT&T 43 milliárd dollárért átengedi a WarnerMediát a Discoverynek, gamer szemmel az volt a legérdekesebb kérdés, hogy vajon milyen sors vár a Warner Bros. Interactive Entertainment (WBIE/WB Games) szárnyai alá tartozó stúdiókra.

A WBIE ugyanis számos nagy csapatot birtokol, köztük például az Avalanche Software-rel (Hogwarts Legacy), a Rocksteady Studiosszal (Batman Arkham-trilógia), a NetherRealm Studiosszal (Mortal Kombat és Injustice széria) és a TT Gamesszel (Lego-játékok).

Hirdetés

A helyzetet aztán tovább bonyolította, hogy az AT&T később bejelentette a WB Games feldarabolását, így végképp nem lehetett tudni, hogy kihez kerülnek az egyes stúdiók. Most viszont sokat tisztult a kép, a TT Gameshez tartozó Playdemic EA-s felvásárlása kapcsán ugyanis kiderült, hogy a többi csapatot átveszi a Discovery.

Erre az EA hivatalos közleménye utal egy rövid mondatban, ami a WB Games fennmaradó stúdióra vonatkozik:

"A fennmaradó Warner Bros. Games portfólió a nemrégiben bejelentett WarnerMedia-Discovery tranzakció részét képezi, és a tranzakció várható lezárását követően a kombinált média- és szórakoztatóipari cég részévé válik."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Golf Clash mögött álló Playdemic átengedése után tehát nem kell újabb stúdiók eladásától tartanunk, amit a WB Games elnöke, David Haddad is megerősített:

"Noha nagyon tiszteljük a Playdemic csapatát, az eladásról szóló döntés annak az átfogó stratégiának a része, hogy Warner Bros. franchise-okra épülő játékokat készítsünk."

Magyarán a WB Games a továbbiakban kizárólag a Warner portfóiójához közvetlenül kapcsolódó játékokban gondolkodik, ami azt jelzi, hogy a Warner Bros. Discoverynek hívott új megacég hosszútávon is számol a meglévő stúdiókkal.  

Ez pedig mindenképp pozitív fejlemény, hiszen a WB Games további feldarabolásával könnyen veszélybe kerülhetett volna több, jövőre várt WB Games-megjelenés, mint például a Hogwarts Legacy (Avalanche Software), vagy a Suicide Squad: Kill the Justice League (Rocksteady).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)