Hirdetés

A Dragon Age atyja játékipari veteránokkal együtt alapított új stúdiót

|

Mike Laidlaw sikeres szériákon dolgozó ex-Ubisoft alkalmazottakkal közösen hozta létre a Yellow Brick Gamest, és már dolgoznak is első játékukon.

Hirdetés

Viszonylag nagy visszhangot kapott a játékvilágban, amikor a Dragon Age szériát tető alá hozó, valamint a Mass Effectekbe és a Jade Empire-be is besegítő Mike Laidlaw 14 év után elhagyta a BioWare-t. Ezután csatlakozott a Ubisofthoz, ahol azonban összetűzésbe került a stúdió kreatív vezetőjével, az azóta menesztett Serge Hascoëttel, így innen is távozott. 

A jelek szerint a játékipari legenda nem keresgélt tovább a nagy stúdiók között, inkább megalapította saját csapatát, ahova elcsábított néhány játékipari veteránt a Ubisofttól is.

Hirdetés

A Yellow Brick Games alapítói között Laidlaw mellett Thomas Giroux (The Crew), valamint Jeff Skalski és Frederic St.-Laurent B. (Assassin's Creed Syndicate) neve szerepel. A vezérigazgatói székbe Giroux ül, Laidlaw pedig a stúdió kreatív vezetői szerepét vállalta magára.

"Rengeteg tanultunk abból, hogy világklasszis, több éves projekteken dolgoztunk több ezer kollégával, és most szeretnénk megpróbálni egy más megközelítést. Egy kicsi, tehetséges csapatot állítottunk fel, ahol az emberek az elsők, ennek hála pedig fantasztikus világokat és élményeket hozunk létre, melyeket mindenki élvezhet." 

- mondta a cég ügyvezető igazgatói feladatait végző Skalski.

A csapat már most 15 emberrel dolgozik, akik belekezdtek első játékuk fejlesztésébe, mely elmondásuk szerint már nagyban épít a nemrégiben megjelent platformok lehetőségeire.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)