Hirdetés

A felére csökken az Activision Blizzard fejese, Bobby Kotick fizetése

|

Még legalább két évig ő marad a cég ügyvezetője, de komolyan megvágták a fizuját.

Hirdetés

Évek óta rendszeresen szó esik arról, hogy a világ egyik legsikeresebb kiadóját, az Activision Blizzardot vezető Bobby Kotick iszonyatosan sok pénzt keres, ami úgy külön bántó, hogy közben folyamatosak az elbocsátások a vállalatnál. A részvényesek már tavaly is szót emeltek ez ellen, és idén is sérelmezték, hogy 200 millió dolláros bónuszt vett fel.

Most a cég úgy hosszabbított vele szerződést, hogy a fizetését és az éves bónuszát egyaránt 50%-kal csökkentette, így bár 2023. március 31-éig biztosan ő marad az Acti-Blizz ügyvezetője, sokkal kevesebbet fog keresni.

Hirdetés

Azért így sem lesz rossz a fizuja: 875 ezer dollárt, közel 261 millió forintot fog keresni évente, és erre jön még a plusz juttatás. Ugyanakkor a csökkentett fizetésének akár dupláját is kaphatja, ha a kiegészítésben meghatározott, kivételes feltételek teljesülnek.

Az Activision Blizzard ugyan nem a legtermékenyebb kiadó, de nem is kell annak lennie: a gyengébben teljesítő Call of Dutyk is az év végi eladási toplisták élmezőnyében szoktak végezni, a World of Warcraft pedig folyamatosan hozza a pénzt az előfizetésekkel. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)