Hirdetés

A FIFA 22-t már többen vették meg digitálisan, mint dobozosan

|

A legújabb brit eladási listák azt mutatják, hogy a FIFA rajongók már készek elengedni a fizikai kiadásokat.

Hirdetés

Már a hetedik konzolgeneráció óta figyeljük, ahogy a digitális, lemez nélküli játékok a konzolokon is szépen átveszik a polcról leemelhető kiadványok helyét a játékosok szívében, de egyelőre még mindig kitart az a (folyamatosan szűkülő) réteg, amelyik nagyon is ragaszkodik a kézzel fogható produktumhoz, amikor játékvásárlásról van szó.

Persze míg ez a gaming egészére nagyjából igaz, a legújabb angol eladási adatokból az derül ki, hogy bőven találhatunk olyan rajongótáborokat, amelyek már teljesen készen állnak arra, hogy végleg felhagyjanak a dobozos termékek vásárlásával.

Hirdetés

A Game Sales Data legújabb statisztikáiból az látható, hogy míg a FIFA 22 szeptemberben az Egyesült Királyság legkeresettebb játéka volt, az eladott példányok 77%-a a digitális verzió volt, ami azt jelenti, hogy a fizikai lemezek eladásai 34%-ot estek az előző részhez képest.

Ezt könnyen meg lehetne magyarázni azzal, hogy a FIFA rajongók egyszerűen megunták, hogy nincs elég újítás az évente megjelenő kiadásokban, de valószínűleg az is nagy szerepet játszott, hogy az EA Sports is ebbe az irányba tereli a játékosokat, hiszen az Ultimate Edition kiadás már csak digitális formában jelent meg.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Míg ez egy érdekes számadat, önmagában még nem jelenti azt, hogy hamarosan minden kiadó átáll erre a modellre, de könnyen lehet, hogy a hasonlóan rendszeres franchise-ok mind ebbe az irányba tolódnak majd, hiszen az elmúlt pár évek azt mutatták, hogy bizonyos piacokon (mint pl. a fent említett Egyesült Királyság) már általában véve többségben vannak a digitális eladások.

Ugyanakkor az is valószínű, hogy sosem fognak teljesen eltűnni a fizikai példányok, mert amíg lesznek gyűjtők, addig mindig lesz értelme valamilyen mértékben foglalkozni ezzel, már csak azért is, mert egyelőre nem tűnik úgy, hogy az NFT-k és az egyéb mesterségesen korlátozott digitális javak helyettesíteni tudják azt az értéket, amit egy kézzel fogható tárgy képvisel.

Ti hogy látjátok ezt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)