Hirdetés

A FIFA szerint az EA egyeduralma káros, közleményben állt bele a kiadóba

|

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség közleményt adott ki, miután az EA nyiltan beszélt arról, hogy jövőre megváltozhat népszerű játéksorozatának neve.

Hirdetés

Most, hogy az eFootball 2022-vel a Konami beverte az utolsó szöget a Pro Evolution Soccer koporsójába, lényegében kihívó nélkül maradt az EA Sports focis szériája, ami egyébként is jóval népszerűbb volt, mint - a Call of Duty-k kivételével - bármely más játék a világon. Ez bizonyára akkor sem fog változni, ha jövőre már nem FIFA-nak hívják, hanem EA Sports FC-nek, EA Sports Footballnak vagy épp EA Sports Soccernek.

Miután a névváltás lehetőségét nem titkolta az EA, a FIFA is úgy érezte, meg kell szólalnia.

Hirdetés

A szervezet közleményében arról írt, hogy a focis játékok piacának és az e-sportnakegynél több szereplőre van szüksége, mert az nem helyes, hogy egyvalaki rendelkezik a jogokkal. Reméli, sikerrel fog tudni terjeszkedni, fejlesztőkkel, befektetőkkel és elemzőkkel is kapcsolatba lép, hogy hosszútávú szereplője lehessen a gaming szektornak.

Egyébként több focis játék is készülhet, amik, ha rögtön nem is, hosszútávon méltó kihívói lehetnek az EA szériájának. Ezek egyike az UFL, mely egy ingyenesen játszható játék lesz, 5000 licencelt játékossal.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)