Hirdetés

A FIFA szervezet felveszi a kesztyűt, lesz riválisa az EA Sports FC-nek

|

Az Electronic Arts ugyan nem FIFA néven viszi tovább a focis szériáját, ám ettől még a brand nem fog megszűnni a FIFA 23 után.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban egyre több jel utalt arra, hogy az EA Sports és a FIFA szakítani fognak, előbbi ügyvezetője, Andrew Wilson szerint ugyanis a partnerség nem termel annyi hasznot a kiadónak, mint amennyibe a jogok folyamatos megújítása kerül. A minap aztán hivatalosan is bejelentették, hogy az Electronic Arts és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség külön utakon folytatják, a rivális pedig ezentúl EA Sports FC néven megy tovább. Azóta pedig az is kiderült, hogy mi a helyzet a szervezet háza táján. 

Hirdetés

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség közleményében azt írta, hogy az EA-től való elválás lehetővé teszi számára, hogy új partnerekkel (külsős stúdiókkal és kiadókkal) közösen készíthessen videojátékokat, ezáltal pedig nagyobb választékot biztosíthatnak a futballrajongóknak és gamereknek. Számos projekt már készül is a háttérben, mint például a 2022-es katari labdarúgó világbajnokságot és a 2023-as női vb-t bemutató játékok. A szövetség elnöke, Gianni Infantino nyilatkozata alapján pedig korai temetni a FIFA-t: 

"Biztosíthatom önöket, hogy az egyetlen hiteles, valódi játék, amely a FIFA nevet viseli, a legjobb lesz a játékosok és a futballrajongók számára. A FIFA név az egyetlen globális, eredeti cím. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25 és FIFA 26, és így tovább - a FIFA név állandó, örökre az lesz, és a LEGJOBB marad."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A szövetség közleményéből az is kiderül, hogy jelenleg tárgyalásokat folytatnak "vezető játékkiadókkal, médiavállalatokkal és befektetőkkel" egy új, 2024-es FIFA focijáték fejlesztésével kapcsolatban, amely közvetlen versenytársa lenne az EA Sports FC-nek. 

A még leleplezésre váró FIFA 23 lesz tehát az utolsó, amin az EA Sports és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség együtt dolgozik, azt követően ki ki foglalkozik majd a saját focis termékével. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)