Hirdetés

A Fortnite kitiltható az App Store-ból, az Unreal Engine nem

|

A bíróság legújabb döntése szerint a Fortnite továbbra sem költözhet vissza az App Store-ba, ugyanakkor az Unreal Engine-t nem tilthatja ki az Apple az online boltjából.

Hirdetés

Már hónapok óta tart az Epic Games és az Apple közötti jogi küzdelem és míg a per lényegi részére csak jövőre kerül majd sor, az Epic azért próbálja megsürgetni az ügyet, legalábbis bizonyos kérdéseket illetően. Ezúttal a kiadó azt szerette volna, ha a bíró felülbírálja az Apple döntését és a Fortnite ismét megjelenhessen az App Store-ban, de a bíróság döntése végül változatlan maradt.

Hirdetés

Yvonnie Gonzales Rogers bíró úgy döntött, hogy nem tesz eleget az Epic kérésének és nem változtatja meg a bírói ítéletet, annak ellenére sem, hogy egyébként átérzi a játékosok esetleges problémáját:

"Empatikus vagyok azokkal a Fortnite játékosokkal kapcsolatban, akiknek gondot okoz, hogy a játék továbbra sem elérhető az iOS platformon. Ugyanakkor a közérdek számára is fontos, hogy az egyes felek betartsák az általuk elfogadott szerződések feltételeit, és hogy az üzleti vitáikat a hagyományos jogi úton rendezzék el."

Míg a Fortnite továbbra is a kispadon marad, a bíró azt is kihangsúlyozta, hogy ezzel szemben az Unreal Engine továbbra sem tiltható be, ugyanis túl nagy kárt okozna más fejlesztőknek az Apple ezzel a lépéssel, akiknek munkája és szellemi terméke nem képezheti részét ennek a jogvitának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)