Hirdetés

A Fortnite törlése miatt az Epic Games beperelte az Apple-t, egy ütős videóval is odaszúrt

|

Az 1984-es Macintosh reklám paródiájával üzenték meg, hogy elég volt a megkötésekből és a 30%-os sarcból.

Hirdetés

Egyre izgalmasabb az Epic Games és az Apple között kirobbant háború. Ahogy arról már beszámoltunk, ma kiderült, hogy az Epic Games saját kezébe vette a Fortnite-ban árult játékbéli valuta értékesítését, 20%-os kedvezménnyel árulta azt, kikerülve ezzel az Apple-t, aki egyébként 30%-os sarcot követel minden App Store-on belüli eladásból. Ebből lett elege az Epicnek, a várható reakció pedig nem maradt el, a Fortnite app lekerült az App Store-ból. Történetünk viszont itt még messze nem ért véget.

Hirdetés

A Fortnite App Store-ból való törlése után ugyanis az Epic Games azonnal beperelte az Apple-t. Keresetükben arra hivatkoztak, hogy egy óriás az egész piacot uralni akarja, gátolja a szabad versenyt és visszafogja az innovációt, továbbá versenyellenes korlátozásokat vezetnek be, és monopóliumszerű gyakorlatokat alkalmaznak a fejlesztőkkel szemben.

Véleményük szerint az Apple egyrészt monopolizálja a piacot, másfelől pedig megakadályozza, hogy a szoftverfejlesztők közvetlenül a mobileszközökön keresztül érjék el a felhasználókat. Egyetlen megoldás az App Store használata, így viszont az általuk "elnyomónak" nevezett 30%-os adót kell mindenkinek megfizetni.

Az Epic külön hangsúlyozta, hogy nem pénzbéli kártérítést várnak el, kizárólag jogsegély miatt fordultak a bírósághoz. Azt szeretnék elérni, hogy biztosítva legyen több száz millió felhasználó, és több tízezer, ha nem több külsős fejlesztő "szabadsága".

Mindezek után a hivatalos Fortnite YouTube-csatornára felkerült az alábbi, eléggé beszédes videó, ami az első, 1984-es Macintosh reklámot gyúrja át úgy, hogy itt egy Fortnite karakter szalad be a fekete-fehér képernyőt bámuló tömegbe (a kivetítőn stílusosan egy alma beszél), és hajítja kalapácsát a képernyő felé. Mindehhez a következő jelmondatot fűzték: "Csatlakozz a harchoz, hogy 2020-ból ne válhasson 1984!". Ezeken felül elindították a #FreeFortnite hashtaget is.

A rövidke videót egyébként YouTube-csatornájukon végtelenítve streamelik is, az adást nagyjából 10 ezren nézik élőben.

A teljes sztori és a Fortnite jelenlegi helyzete egy nagyobb magyarázó cikket is szült azóta, olvassátok el, ha mindent tudni akartok az ügy kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)