Hirdetés

A GameStop áruház saját NFT-piacteret indít

|

A piaci szereplők meghátrálását látva várjuk a tippeket, hogy milyen gyorsan fognak visszakozni.

Hirdetés

Jelenleg a fél játékipar azon tüsténkedik, hogy valamilyen módon pénzt csináljon a legújabb őrületbe, az NFT jelenségbe beszállva, míg a másik fele (jellemzően a játékosok) pont ezt próbálják megakadályozni. Számos példát láttunk rá, hogy a fogyasztók erőfeszítései betalálnak (visszakozott már többek között a Team17, Troy Baker, a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztőcsapata és elbizonytalanodott az EA is), de az is előfordul, hogy süket fülekre találnak a visszajelzések (a Ubisoft egyenesen odáig ment, hogy kvázi lebutázta az ellenzőket). 

Hogy mi az az NFT, azaz a nem helyettesíthető tárgy, arról korábban részletesen értekeztünk, a lényeg az, hogy olyan digitálisan tárolt alkotás, amiből csak egy létezik, amihez a kriptovaluták alapjául szolgáló blokklánc-technológiát hívták segítségül. Ilyen lehet például egy mém, amit millióan használnak a világon, viszont csakis az mondhatja magáénak, akié az NFT. 

Hirdetés

Erre a meglehetősen ingoványos talajra ugrott rá páros lábbal a GameStop áruházlánc. Az egyik legnagyobb videojátékbolt-hálózat ugyanis a saját virtuális piacterét szeretné megvalósítani, ahol természetesen virtuális tárgyakat árusítanának (digitális ingatlanokat, fegyvereket, karakterskineket). A GameStop úgy szeretné magához édesgetni a résztvevőket, hogy létrehoz egy akár 100 millió dollárt is elérő alapot a szolgáltatást használó játékfejlesztők számára.

Az NFT-piactér várhatóan még ebben az évben elindul az Immutable X platformra épülve, amely a népszerű Ethereum blokklánc-technológián alapul. A Gods of Chain nevű NFT-kártyajáték mögött álló Immutable - megelőlegezve a környezetvédők támadását - ígéretet tett arra, hogy a szén-dioxid kibocsátást a környezetvédelmi költségek kifizetésével kompenzálja. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Szerintetek a GameStop kezdeményezését is elsöpri majd a népharag vagy végigviszik a tervet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)