Hirdetés

A Genshin Impact csak mobilokon dollármilliárdokat termel

|

Sok mindent lehet mondani a mobiljátékok piacára, de azt nem, hogy ne lenne ijesztően nyereséges.

Hirdetés

A 2020 szeptemberében megjelent Genshin Impact azonnal letarolta a mobilpiacot. Már az érkezésének első két hetében kitermelt 100 millió dollárt, a lendülete pedig azóta sem lassult. A játék mostanra már elérhető PC-n és PlayStation konzolokon is, de a legtöbb pénzt még mindig a mobilos változat hozza a konyhára.

A GameIndustry.biz piackutató részlege, a Sensor Tower nyilvánosságra hozta a Genshin Impact imént említett verziójának bevételeit, amelyek mostanra átlépték a 3 milliárd dollárt.

Hirdetés

Ami a havi aktív játékosszámot illeti, a MoHiYo emiatt sem panaszkodhat: 2022 első negyedéve 44 százalékos növekedést mutatott. A Genshin Impact egyébként a többi platformon is szépen teljesít, ami látszik a 2021 novemberében közzétett eredményen. Akkor minden verziót egybevéve a játék 3,7 milliárd dollárnyi bevételt tudott felmutatni. Azóta sajnos nincsenek frissebb, összesített adatok.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A számok ismeretében nem csoda, hogy minden nagyobb játékcég szeretne legalább részben mobilokra menni. Az EA az Apex Legendsszel, a Riot Games a Wild Rifttel és a Valorant mobilos verziójával, a Blizzard pedig a Warcraft Arclight Rumble-lel próbálja meghódítani a platformot. Meglátjuk, hogy nekik mekkora sikerül lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)