Hirdetés

A Google és az Nvidia is aggódik az Activision felvásárlása miatt

|

Újabb ellenségeket szerzett magának a Microsoft az üzlet nyélbe ütéséért folyó perben.

Hirdetés

A Microsoftnak a tervek szerint 2023 nyaráig kellett volna nyélbe ütnie az Activision Blizzard egy éve bejelentett felvásárlását, ám a menetrendet boríthatja, hogy az ősz során az Egyesült Államok versenyhatósága, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) pert indított a 69 millió dolláros üzlet meghiúsítására.

Az FTC szerint az akvizíció veszélyeztetné a szabad versenyt és az érintett játékokhoz való hozzáférést, ami részben az összeolvadást leghevesebben ellenző konzolpiaci vetélytárs, a Sony érveinek elfogadásán alapul. A jelek szerint azonban nem csak a japán rivális próbál belerondítani a redmondiak terveibe.

Hirdetés

A Bloomberg belsős forrásokra vonatkozó jelentése ugyanis nemrég arról számolt be, hogy a Google és az Nvidia is olyan információkkal látta el az FTC-t, amelyek a versenyhatóság érvelését segíthetik a Microsoft elleni perben. A cégek vallomása alapján az Activision Blizzard bekebelezésével a redmondiak tisztességtelen előnyre tehetnének szert a felhős, az előfizetéses és a mobilos játékok piacán.

A cikk ezen túlmenően sajnos nem tartalmaz részleteket, azt viszont megjegyzi, hogy az Nvidia nem ellenezte közvetlenül az akvizíciót, hanem a játékokhoz való egyenlő és nyílt hozzáférés fontosságát hangsúlyozta. Ez azért is lehet érdekes, mert a perhez hozzászóló vállalatok közül csak az Nvidiának van felhős gaming szolgáltatása (GeForce Now), míg a Google tavaly beszántotta a sikertelennek bizonyuló platformját, a Stadiát.

A Bloomberg jelentését kommentálva a Microsoft szóvivője, David Cuddy elmondta, hogy felkészültek a szabályozó hatóságok és a versenytársak által felvetett aggodalmak megnyugtató eloszlatására, s hogy az a céljuk, hogy minél többen férjenek hozzá az üzletben érintett játékokhoz.

Az ellenzők leszerelésére a cég korábban legalább 10 éves hozzáférést ígért a riválisainak a felvásárlásban érintett legnépszerűbb és legértékesebb franchise, a Call of Duty jövőbeli epizódjaihoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)