Hirdetés

A Google-t és az Apple-t is perli a Ubisoft egy Rainbow Six-klón miatt

|

A mobilos Area F2 túlságosan hasonlít a Rainbow Six: Siege-re, de az alkalmazásboltok üzemeltetői nem hajlandóak eltávolítani.

Hirdetés

A mobiljátékok világában nem ritka, hogy klónokkal találkozunk - különösen Androidon gyakoriak a népszerű játékokat szemérmetlenül, egy az egyben lenyúló másolatok, amik rosszabb esetben akár kártevőket is tartalmazhatnak. Ezek, ahogy az Area F2 is, jellemzően Kínából származnak.

Hirdetés

Az Alibaba tulajdonában álló Ejoy.com játéka és a Rainbow Six: Siege között tényleg könnyű hasonlóságokat felfedezni. A menüdizájn szinte ugyanaz, az ikonok is ismerősek, de ami nagyobb probléma, hogy a játékmenetet, a Siege jellegzetességének számító törhető falakat, a drónozást, valamint a karaktereket is megpróbálták átvenni. Elég megnézni ezt a félperces trailert, és azonnal látszik, honnan gyűjtött inspirációt a fejlesztőcsapat:

Azt nem tudjuk, a fejlesztőket megpróbálta-e felkeresni a Ubisoft, de a Google-t és az Apple-t most jogi úton próbálja a játék eltávolítására kötelezni, miután a korábbi megkeresések nem voltak eredményesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)