Hirdetés

A GTA 6 megjelenés dátuma a kiadó költségvetési terveiből kitalálható?

|

A Rockstar Games mögött álló Take-Two egyik pénzügyi előrejelzésében kiemelkedő marketingköltségekkel kalkulálnak, ami akár a Grand Theft Auto VI eljövetelét jelzi. Nem most lesz.

Hirdetés

A videojátékos közösség szinte egy emberként várja a GTA VI megjelenését, és lassan abból is az új játék érkezését jövendölik, hogy a Rockstar Games irodája felett milyen alakú felhők úsznak át a tavaszi széllel. Egy pár hónapja arról érkezett hír, hogy ne számítsunk a közeljövőben bejelentésre, ezt látszik megerősíteni a Take-Two pénzügyi jelentése is, melyben talán ott lapulhat az igazság. 

Hirdetés

A kiadó nemrégiben adott ki egy olyan jelentést, melynek egy szakasza arra koncentrál, hogy milyen költségekre számítanak az elkövetkezendő években. Persze a cégnek messze nem a Rockstar Games jelenti az egyedüli bevételi forrását, de nem elhanyagolható, hogy a GTA V mind a mai napig csillagászati összegeket hoz a konyhára, így egy esetleges következő rész már önmagában brutálisan megdobná a bevételeket, így érdemes lehet a reklámozására elkülöníteni egy nagyobb összeget.

A 2023. április 1-től 2024. március 31-ig tartó pénzügyi évre a cég majdnem dupla akkora marketingköltséget tüntetett fel, mint az azt megelőző és az azt követő évre. Ez jelentheti azt, hogy az egyik fontos megjelenésüket komolyan megtámogatják majd egy hatalmas marketing kampánnyal, erre pedig a Grand Theft Auto sorozat következő részénél keresve sem találhatnak jobbat.

Persze mindez utalhat olyan dolgokra is, melyekbe egyelőre nem látunk bele, illetve ahogy a fent grafikonokon is látható, az előrejelzések évről évre változhatnak, szóval még egyáltalán nem biztos, hogy 2023-ban várható a GTA 6 megjelenés, de azért a jelenlegi tervek fényében erre tennénk le a voksot. Ez pedig sajnos még sok idő, tényleg ideje kicsit lejjebb venni a várakozásokat a folytatást illetően.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)