Hirdetés

A Gyűrűk Ura sorozat nagyon drága, de a rendező szerint ez még így is kihívás

|

Az Amazon komoly mennyiségű pénzt fektetett a sajátgyártású A Gyűrűk Ura sorozatába, de még így is nehéz helyzetben vannak.

Hirdetés

Az HBO szuperprodukciója, a Game of Thrones bebizonyította, hogy igenis van helye a piacon a hatalmas költségvetésű fantasy anyagoknak, még akkor is, ha azok még csak a mozik közelébe sem kerülnek.

Úgy tűnik viszont, hogy a Trónok harca már nem sokáig marad anyagiak terén a legkiemelkedőbb a kategóriában, hiszen a J.R.R Tolkien által megálmodott The Lord of the Rings sorozat első évada már javában készül az Amazon gondozásában. Ennek költségvetésén pedig cseppet sem spórolt a stúdió.

Hirdetés

A produkcióért felelős Jennifer Salke egy interjúban most arról beszélt, hogy szerinte miért indokolt az extrém magas, 465 millió dolláros forgatási költség, ami ugyan csak pletyka szinten, de hozzákötődött a sorozathoz.

"A piac teljesen meg van bolondulva, jó példa erre a Knives Out üzlet. [A Netflix 469 millió dollárt fizetett két folytatásért, és magáért a franchise-ért] Mi most egy teljes szezont készítünk, tele hatalmas világokkal. [...] Nehéz döntéseket kellett meghoznunk, hogy mi az amire még költhetünk, és hol húzzuk meg a határokat. Mennyi embernek kell megnéznie? Rengetegnek. Globális közönséget kell elérnünk, de szerintem meg fogjuk tudni csinálni."

Az Amazon tehát abszolút megbízik a produkcióban, annak ellenére is, hogy a korábbi hiedelmekkel ellentétben egy teljesen új sztorit kapunk. A sorozat eseményei évezredekkel az előtt játszódik, hogy Zsákos Frodó vagy Bilbó a képbe kerültek volna.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)