Hirdetés

A Hogwarts Legacy olyat tehet a Call of Dutyval, ami eddig csak a Rockstar játékainak sikerült

|

Díjakkal ugyan nem halmozták el, de a trófeáknál is értékesebb győzelmet arathat a J. K. Rowling varázsvilágába helyezett akció-szerepjáték.

Hirdetés

Teljesen mindegy, hogy mit gondolunk mi, kritikusok róluk, vagy hogy a közönség hangosabbik része mit posztol a közösségi médiában, a Call of Duty sikere egyetlen fokmérőjének mindig is az számított, hogy hány példányban keltek el az egyes epizódok. Ezt mi sem szemlélteti jobban, mint hogy az Amerikai Egyesült Államokban, tehát a világ első számú videojátékos piacán 2009 (Call of Duty: Modern Warfare 2) óta mindössze két alkalommal fordul elő, hogy nem valamelyik CoD végzett a játékeladási lista élén. 2013-ban a Grand Theft Auto V múlta felül a Call of Duty: Ghosts számait, míg 2018-ban a Red Dead Redemption 2 győzedelmeskedett a Call of Duty: Black Ops 4-gyel szemben.

Az is beszédes persze, hogy mindkét esetben egy, az elvárásokat jócskán alulmúló epizóddal szerzett ezüstérmet az Activision Blizzard, és könnyen meglehet, hogy idén ismétli magát a történelem azzal a különbséggel, hogy ezúttal nem a Rockstar alkotása hajthatja végre a trónfosztást, hanem a Warner Bros. Games gondozásában megjelent Hogwarts Legacy.

Hirdetés

Kijöttek ugyanis az amerikai piacot szondázó Circana novemberi adatai, amelyek egyrészt újfent alátámasztják, hogy a CoD-ot vásárló tömegek nem a pontszámok alapján mérlegelnek, ugyanis egyetlen másik játékból sem vettek annyit az elmúlt hónapban, mint a széria mélypontjának tekinthető Call of Duty: Modern Warfare III-ból. Másfelől viszont ha elfogy az eredetileg kiegészítőnek szánt játék lendülete, akkor az éves viszonylatban még mindig vezető Hogwarts Legacy végezhet az élen.

A legnagyobb példányszámban eladott játékok novemberben:

  1. Call of Duty: Modern Warfare III
  2. Marvel's Spider-Man 2
  3. Hogwarts Legacy
  4. Madden NFL 24
  5. Super Mario Bros. Wonder
  6. EA Sports FC 24
  7. Super Mario RPG
  8. Mortal Kombat 1
  9. NBA 2K24
  10. UFC 5
  11. Assassin's Creed: Mirage
  12. Naruto x Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections
  13. Sonic Superstars
  14. Star Wars: Jedi: Survivor
  15. God of War: Ragnarok
  16. NHL 24
  17. Star Ocean: The Second Story R
  18. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  19. Minecraft
  20. Just Dance 2024 Edition

A legnagyobb példányszámban eladott játékok 2023-ban:

  1. Hogwarts Legacy
  2. Call of Duty: Modern Warfare III
  3. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  4. Marvel's Spider-Man 2
  5. Madden NFL 24
  6. Diablo IV
  7. Call of Duty: Modern Warfare II
  8. Star Wars: Jedi: Survivor
  9. Mortal Kombat 1
  10. Starfield
  11. Resident Evil 4 remake
  12. EA Sports FC 24
  13. MLB: The Show 23
  14. Dead Island 2
  15. Super Mario Bros. Wonder
  16. Final Fantasy XVI
  17. Street Fighter 6
  18. FIFA 23
  19. Elden Ring
  20. Remnant II

A tavalyival összevetve 2023 novemberében gyengébben muzsikált az amerikai piac, 7 százalékkal kevesebb bevétel (5,867 milliárd dollár) keletkezett, mint 2022 utolsó előtti hónapjában. A legnagyobb, 24 százalékos visszaesés hardverfronton jelentkezett, darabszám és bevétel tekintetében is a PlayStation 5 nyerte a hónapot, az Xbox Series X|S konzolok végeztek a második helyen, míg a Switchnek ezúttal a harmadik hellyel kellett beérnie.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)