Hirdetés

A Hogwarts Legacyból az előrejelzések többszöröse kelt el

|

Nagyon durva számokat produkált az Avalanche varázslós projektje, ami nem csak a stúdió kasszáját, de az egész játékipar termelését is jelentősen megtolta.

Hirdetés

A Warner Bros. vezető brandmenedzserének LinkedIn profiljából nemrég kiderültek a Hogwarts Legacy jelenlegi eladási adatai. Azt már egyébként is tudtuk, hogy a Harry Potter világára építő akció-kaland a vártnál jobban teljesített, de hogy mennyivel, azt eddig nem kötötték az orrunkra.

A szemfüles @bogorad22 kapta el Arien Darby posztját, amiben látható, hogy a Hogwarts Legacy nem kevesebb mint 256 százalékkal teljesítette túl az előrejelzéseket.

Hirdetés

A LinkedInben látottak szerint a játékból az első két hétben 12 millió példány fogyott el, ami 850 millió dollárnyi bevételt jelentett. A Twitchen is nagyot ment a varázsvilág: a Hogwarts Legacy megdöntötte a legtöbbek által nézett single player játék rekordját a Twitch.tv-n 1,3 millió egyidejű nézőjével.

Ezekhez a lenyűgöző adatokhoz még a GameIndustry.biz is hozzájárult. A jelentésük szerint a Hogwarts Legacy annyira sikeres volt, hogy a megjelenésének köszönhetően a 2023 első negyedéves, globális videojáték eladások lekörözték 2022 első negyedévének eredményét. Ne feledjük, tavaly ebben az időszakban olyan címek jelentek meg, mint az Elden Ring és a Horizon: Forbidden West.

Mindezt egyébként úgy hozta össze az Avalanche, hogy az előző generációs verziók csak május 5-én érkeznek, és a Nintendo Switch változat is csak július 25-én fog befutni. Ezek után megtippelni sem tudjuk, hogy az év végére mennyi Hogwarts Legacy példány fog bekerülni a játékosok gyűjteményébe.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)