Hirdetés

A Hogwarts Legacy-nek köszönhetően a kiadó épp lenyomja a Teslát és az Amazont

|

A játék miatt látványosan felpörgött a Warner Bros. részvényárfolyama.

Hirdetés

A Harry Potter-univerzum már eddig is egy aranybánya volt, a Warner Bros. azonban újabb komoly profittárnát tárt fel a Hogwarts Legacy piacra dobásával. Az eddigi mérleg szerint öt éve nem fogyott olyan jól egyetlen játék sem, mint a varázslósulis cím, amit a számok is alátámasztanak, hiszen elképesztő mennyiséget vásároltak eddig belőle.

A stúdió közlése szerint egyébként 12 millió példány kelt el a játékból az első két hétben, ami összesen 850 millió dollár, azaz több mint 297 milliárd (!) forint.

Hirdetés

A februári megjelenés óta a Hogwarts Legacy valóságos bestsellerré vált a Steam felületén. Ebből kifolyólag annyi pénz folyt be a Warner Bros. számlájára, hogy az már a részvényárfolyamokon is meglátszik. A stúdió papírjai ugyanis jobban drágulnak, mint akár a Tesla, akár az Amazon, akár a Meta részvényei.

A Warner Bros. tőzsdei eredménye három éves mélyrepülést követően javult látványosan, jelentős részben a Hogwarts Legacy-nek köszönhetően, még úgy is, hogy a játékot azóta már a Sons of the Forest és a Destiny 2 Lightfall lejjebb nyomta a Steam slágerlistáján.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A részvényárfolyam január 1. és február 27. között 9 dollárról 16 dollárra ugrott, azaz csaknem megduplázta az értékét. Ez ugyan még messze van a Warner Bros. történelmi rekordjától, a részvényekénti 77 dollártól, de a stúdió idén így is jobban muzsikál, mint az említett, S&P 500 cégek.

Ez így is 64 százalékos drágulást jelent az idén. A Tesla papírjai ugyan 60 százalékkal drágultak az év eleje óta, de ehhez kellett az is, hogy tavaly beleálljon a földbe az árfolyam, részben Elon Musk twitteres ámokfutásának eredményeként. A Meta és az Amazon 38, illetve 11 százalékot drágult január elsejét követően.

A Warner Bros. egyébként tovább üti a vasat: nemrég zöld lámpát adtak a Hogwarts Legacy alapján készülő élőszereplős sorozatnak is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)