Hirdetés

A kreatív vezető miatt nem akarnak a Japánban játszódó Assassin's Creeden dolgozni a Ubisoft fejlesztői

|

Állítólag sokan igyekeznek távol tartani magukat a projekttől és az annak élén álló Jonathan Dumonttól.

Hirdetés

Állítólag még mindig nem rendeződött minden probléma a Ubisoftnál, annak ellenére sem, hogy számos, szexuális visszaéléssel vádolt és más okból kellemetlen fejlesztőtől, vezetőtől megvált a kiadó. Jonathan Dumont-t 2020-ban vádolták meg azzal, hogy verbálisan bántalmazza kollégáit és nyomul rájuk, különösképp a nőket és az újoncokat.

Egy a The Gamernek nyilatkozó, az A Better Ubisoft programban részt vevő fejlesztő szerint Dumont személyesen felelős azért, hogy sokan hagyták ott a céget, kirohanásai megfélemlítették a dolgozókat.

Bár állítása szerint a Ubisoft Québec csapatánál tevékenykedő kreatív vezető igyekezett pozitív irányba változni, számos munkatárs kételkedik abban, hogy jó lenne vele dolgozni, ezért inkább kerülik új projektjét, az Assassin's Creed sorozat egyelőre Project RED nevet viselő, a feudális Japánban játszódó, nagy, teljes értékű epizódját.

Hirdetés

A franchise-ért felelős Marc-Alexis Cote-t szintén érték vádak, vele kapcsolatban azt hozták fel sérelemként, hogy bár tudott a toxikus munkakörnyezetről, nem tett semmit ellene. Az A Better Ubisoft szerint még 9 olyan alkalmazott van, akit bántalmazással vádoltak, de nem bocsátottak el.

Yves Guillemot, a Ubisoft ügyvezetője elmondta, hogy mind Dumont, mind Cote esetében sikerült tisztázni a helyzetet, és vagy felmentették őket a vádak alól, vagy megfelelő módon és mértékben marasztalták el, támogatták fejlődését, változását. Azt nem árulta el, hogy konkréten melyiküket fegyelmezték, és ki az, akinél nem nyert bizonyosságot, hogy valóban illetlenül viselkedett. Azért a fentiek alapján nem nehéz megtippelni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)