Hirdetés

A leépítés miatt több projektjüket törölték a Gears széria fejlesztői. Kitaláljátok, min dolgoznak éppen?

|

Az Unreal Engine 5-tel mesterien bánó The Coalition csapatának is sokat ártott, hogy a Microsoft szorosabbra húzta a nadrágszíjat.

Hirdetés

Mindössze néhány napja történt, hogy a Microsoft bejelentette, elbocsájtja 10 000 alkalmazottját, ami bár csak a teljes munkaerő 5 százalékát teszi ki, azért mégis hatalmas leépítésnek számít, és az Xbox Game Studios, valamint a Bethesda több csapatát is érzékenyen érinti. Ezek között a stúdiók között találjuk a The Coalitiont is, amely legutóbb a Gears 5-tel, valamint a Splash Damage-dzsel közösen fejlesztett Gears Tacticsszel örvendeztette meg a rajongókat.

Jeff Grubb, a számos iparági forrással rendelkező szakújságíró elmondása szerint a stúdió két olyan címen is dolgozott, amelyeknek semmi közük nem volt a Gears of War franchise-hoz, de az átszervezések nyomán mindkettő a kukában landolt. A fejlesztők Matrix demó után nekiugrottak egy kisebb és egy nagyobb címnek, de egyik sem készülhet már el.

Hirdetés

A Grubb által elmondottak alapján a Microsoft átállította a The Coalition teljes osztagát a Gears 6-ra, ami minden jel szerint a stúdió legközelebb érkező játéka lesz. A döntés érthető, hiszen a Microsoft nincs a legjobb helyzetben épp, és a Gears of War maradt az egyik utolsó nagy húzócíme. A Gears 5 ugyan nem robbantott bankot, de visszahozta azokat a játékelemeket, amik naggyá tették a szériát. Ez, és az évekig támogatott többszereplős részleg hosszútávon is sikeressé tették az ötödik epizódot. Kíváncsian várjuk, hogy mit tudnak majd kihozni a hatodikból.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)