Hirdetés

A LEGO hivatalosan is beszüntette az oroszországi tevékenységét

|

Elbocsátják az alkalmazottak többségét, és a viszonteladói bolthálózat is bezárja kapuit.

Hirdetés

Február 24-én Oroszország lerohanta a szomszédos Ukrajnát, amelyre fegyverszállításokkal és az agresszort érintő gazdasági szankciókkal reagáltak a nyugati kormányok. Az utóbbiakhoz igazodva multinacionális vállalatok sora vonult ki az orosz piacról, a dán LEGO viszont "csak" a szállításai felfüggesztéséről hozott döntést még márciusban.

A cég azonban most hivatalosan is bejelentette, hogy határozatlan ideig beszünteti az oroszországi tevékenységét - adta hírül a BBC.

Hirdetés

A döntés értelmében elbocsátják a vállalat moszkvai csapatában dolgozó mintegy 90 alkalmazott többségét, akik közül 70 embert pénzzel is támogatnak, amíg "új lehetőségek után" néznek. Ennél viszont sokkal több munkás megélhetését érinti, hogy a LEGO a 81 helyi boltját üzemeltető céggel, az Inventive Retail Grouppal (IRG) is szerződés bontott.

"A működési környezet továbbra is fennálló kiterjedt zavaraira való tekintettel úgy döntöttünk, hogy határozatlan időre leállítjuk kereskedelmi tevékenységünket Oroszországban."

- közölte a LEGO a Gizmodóhoz eljuttatott nyilatkozatában. Az orosz vásárlók azonban vélhetően így sem maradnak majd színes kockák nélkül, a kormány ugyanis korábban a LEGO termékeit is felvette arra a listára, amely a szellemi tulajdon birtokosának beleegyezése nélkül is lehetővé teszi az érintett portékák importját.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)