Hirdetés

A lesújtó kritikák ellenére hatalmas siker a felújított GTA-trilógia

|

Eközben a GTA V is nagyot megy, már a teljes Assassin's Creed franchise-t is lepipálta.

Hirdetés

A kezdeti lelkesedést gyorsan felváltotta a csalódottság, mikor kiderült, hogy milyen állapotban jelent meg a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition, az viszont még szomorúbb, hogy ezzel a játékot kiadó Take-Two is tisztában volt, mivel pénzvisszatérítéstől kezdve mindent felajánlott és ígért.

A vállalat elnöke, Strauss Zelnick azonban nemrég már úgy kommunikálta az egész zűrt, hogy az elején ugyan volt némi hiba, de azt sikerült abszolválniuk, és sikerként könyvelik el a csomag kiadását

Hirdetés

Hogy Zelnick mi alapján jelentette ezt ki, arra most tudunk következtetni a Rockstar aktuális pénzügyi jelentése alapján. Ebben ugyanis elhangzott, hogy hatalmas sikernek tartják a felújított trilógiát, ami jelentősen meghaladta a várakozásaikat. Bár példányszámot nem árultak el, azt hozzátették, hogy a teljes franchise-ból több mint 370 millió példány talált gazdára, amiből nagyjából 160 millió darabot tudhat magáénak a Grand Theft Auto V. Tekintve, hogy a GTA széria teljes eladásai novemberben még 355 milliót tettek ki (155-öt a GTA V), ezért feltételezhetjük, hogy a körülbelül 10 milliós különbség a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition teljesítménye lehet. 

Ami viszont még meghökkentőbb, hogy a 2013-ban megjelent Grand Theft Auto V eladásai átlépték a 160 millió példányt, ezzel pedig ott tanyázik minden idők legtöbb eladással büszkélkedő videojátékainak dobogóján, csak a Minecraft (238 millió) előzi meg. Hogy ez mennyire brutális szám egyetlen címtől, azt jól mutatja az a statisztika, hogy a teljes Assassin's Creed franchise nagyjából 155 milliónál tart, és már nincs messze az egész Final Fantasy széria (164 millió) leelőzése sem. A játék ráadásul hamarosan újabb nagy lökést kap, hiszen március 15-én megjelenik a GTA V PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re is. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Bele sem merünk gondolni, hol lesz a GTA V tíz év múlva, ahogyan abba sem, hogy addigra megjelenik-e már a nemrég hivatalosan is megerősített Grand Theft Auto 6

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)