Hirdetés

A Microsoft beidéztette a Sonyt az Activision felvásárlásáért folyó perben

|

A redmondiak a PlayStation gyártóját is felhasználnák az igazuk bizonyítására.

Hirdetés

Tavaly óta húzódik az Activision Blizard felvásárlása, melynek során a szoftveres óriás 68,7 milliárd dollárt szeretne fizetni az egyik legnagyobb, független fejlesztő-kiadóért, hogy olyan kasszasiker franchise-ok jogait és fejlesztőcsapatait szerezhesse meg, mint a Call of Duty, a Warcraft vagy a Candy Crush.

Az üzlet azonban komoly akadályba ütközött, miután az Egyesült Államok versenyhatósági szerve, az FTC (Federal Trade Commission) decemberben peres úton támadta meg az akvizíciót, mondván, hogy a két cég összeborulása igazságtalan helyzetet teremtene a versenytársak számára, amivel végső soron a fogyasztók járnának rosszul.

Hirdetés

A Microsoft azóta többször is kijelentette, hogy továbbra biztos a dolgában, és a bíróságon bizonyítja majd, hogy a felvásárlással valójában több emberhez juthatnak el az érintett játékok, most pedig úgy tűnik, hogy ebben az üzlet legnagyobb ellenzője, a Sony "segítségére" is számítanak. Elsőként a VGC írta meg, hogy a Microsoft a PlayStation mögött álló Sony Interactive Entertainmentet (SIE) is beidéztette az FTC ellen folyó perben.

Az idézést január 17-ém adták be, és a SIE-nek január 20-ig kellett volna reagálnia, ám a cég kérésére végül január 27-re tolták ki a határidőt. Az idézés jogi szakzsargonban járatlan fülek számára könnyen félreérthető megfogalmazása miatt néhány portál úgy hozta le a hírt, hogy a Microsoft üzleti titkok kikotyogására próbálja kényszeríteni a Sonyt, ám ahogy arra Tom Warren (The Verge) is felhívta rá a figyelmet, a szöveg magára az eljárásra és dokumentumokra vonatkozik.

A lényeg tehát annyi, hogy a Microsoft a Sony jelenlétére is számít a tárgyaláson, ami végső soron cseppet sem meglepő, hiszen a japán cég a világszerte folyó összes versenyhatósági eljárásban igyekezett hallatni a hangját, és megakadályozni az üzletet. A konzolpiacot évtizedek óta domináló SIE attól tart, hogy a felvásárlással túl nagy hatalom kerül az Xbox platform birtokába, főként a Call of Duty-sorozathoz való hozzáférés elvesztésétől tartva, hiába ígérték azt be a rendmondiak még legalább további 10 évre az összes nagyobb platformon.

Ha pedig igazak a pletykák, az Xbox és a PlayStation gyártói egy európai tárgyalóteremben is "összefuthatnak", egy nemrég kiszivárgott jelentés szerint ugyanis az Európai Bizottság is meg fogja támadni az Activision Blizzard felvásárlását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)