Hirdetés

A Microsoft a Falloutból kölcsönzött nevet egy új leányvállalat létrehozásához

|

A ZeniMax és Bethesda felvásárlása után egy új brand alatt folytathatják a vállalatok.

Hirdetés

2020 egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy a Microsoft felvásárolta a Bethesda anyavállalatát, a ZeniMaxot, méghozzá elképesztő összegért, 7 és fél milliárd dollárért. Egy ekkora üzlet persze nem megy végbe seperc alatt (a Disney-Fox egyesülés is jó darabig eltartott), hiszen még kell az Európai Unió jóváhagyása is, ugyanis az Európai Bizottság az trösztellenes szabályozásokat szem előtt tartva vizsgálja az egyezséget. A Bizottság február 15-ig nyújthatja be az észrevételeit, az EU pedig március 5-ig dönt. 

Hirdetés

Most újabb fejlemény történt az ügyben: felbukkant egy dokumentum az Európai Bizottság honlapján, amely rávilágít, hogy a redmondiak miképpen tervezik megejteni az összeboronálást. Ez alapján a Microsoft újonnan létrehozott leányvállalata, a Vault és a ZeniMax össze fognak olvadni:

"Az összevonás fúzió útján valósul meg, amelynek értelmében egy újonnan létrehozott Microsoft leányvállalatot ("Vault") beolvasztanak a ZeniMaxba."

Egyelőre nem tiszta, hogy átnevezik-e a ZeniMaxot, mindenesetre a Vault név ismerős lehet a Fallout-rajongóknak, hiszen a Bethesda posztapokaliptikus szériájában ezekben a Vault-Tec Corp. által gyártott, szuperbiztonságos óvóhelyekben vészelték át sokan a nukleáris pusztítást. 

Ez a módszer egyébként nem új a játékiparban, hiszen az EA is ugyanezt tette a Codemasters 1,2 milliárd dolláros felvásárlásával: ott a Codex Games Limited nevű leányvállalat lett a tulajdonos.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)