Hirdetés

A Microsoft elmondta, mennyire durván megszívta az Xbox One-nal

|

Annak érdekében, hogy hatásosan érveljen az Activision Blizzard felvásárlása mellett, megosztotta, mennyivel rosszabbul teljesített az Xbox One, mint a PS4.

Hirdetés

Pusztán az, hogy a Microsoft 2014 novemberében, egy évvel az Xbox One piacra kerülése után osztotta meg utoljára, mennyi fogyott a konzolból, jól mutatja, mennyire nem büszke a cég a gép teljesítményére. Iszonyúan elbaltázták a rajtot, aztán jöttek a jobbnál jobb PlayStation 4-exkluzívok, és visszafelé kompatibilitás ide, erősebb hardver oda, esélye nem volt a zöldeknek felzárkózni.

Míg a Sony büszkén hirdette, hogy mennyi PlayStation 4-et adott el (117,2 milliót 2022 márciusáig, és ezt tekintik a végső eredménynek), a Microsoft hallgatott - eddig.

Hirdetés

Brazíliában a helyi versenyhivatal előtt kell bizonyítania a cégnek, hogy az Activision Blizzard felvásárlása nem borítja fel a játékipar egyensúlyát, és sorra tudunk meg érdekességeket a nyilvánosságra kerülő iratokból.

Most például az derült ki, hogy a Sony a Microsoft elmondása szerint kétszer annyi PS4-et adott el, mint amennyi Xbox One-ból fogyott, ami egyezik az elemzők korábbi becsléseivel, ők is 50 millió környékére tippelték a gazdára talált gépek számát. Ez 34 millióval kevesebb, mint ameddig az Xbox 360 jutott, de 26 millióval több az eredeti Xboxnál. A cég hozzátette, az Xbox Series konzolok is jelentős hátrányból indultak a márkahűség miatt, ezért a PlayStationnek nem kell féltenie pozícióját.

Minden idők legkelendőbb játékkonzolja továbbra is a PlayStation 2, a PS4 a negyedik helyen áll, de a nyomában lohol a 111 milliós Nintendo Switch, ami nem csak ezt, de a harmadik helyezett Game Boyt is beelőzheti, mivel a hibrid gép továbbra is nagyon kelendő.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)