Hirdetés

A Microsoft előtt már más is fel akarta vásárolni az Obsidian Entertainmentet

|

Az Obsidian csapata azonban visszautasította a korábbi ajánlatot.

Hirdetés

A 2003-ban alapított Obsidian Entertainmentet alig pár éve, 2018-ban vásárolta fel a Microsoft, a fejlesztőcsapat azóta is az Xbox Game Studios része. Jelenleg párhuzamosan dolgoznak a Grounded finomhangolásán, valamint az egyelőre még megjelenési dátum nélküli Avowedon, illetve a The Outer Worlds 2-n. 

Az Obsidian a múltba is kivételes címekkel ajándékozott meg bennünket, elég csak a Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lordsra, a Neverwinter Nights 2-ra, a Fallout: New Vegasra, vagy épp a Pillars of Eternityre gondolni. A Microsofttal a hátuk mögött eztán persze még nagyobbat álmodhatnak, de ha korábban másképp döntenek, akkor most merőben más lenne a stúdió helyzete.

Hirdetés

Az Obsidian Entertainment vezetője, Feargus Urquhart ugyanis nemrég a GamesIndustrynek adott interjújában elmondta, a Microsoft előtt akadt egy másik kérője is a csapatnak. Urquhart nem nevezte meg a konkrét ajánlattevőt, de annyit elárult, hogy egy nagy kiadó jelentkezett be az Obsidianért.

A szóban forgó kiadó egy már készülő játékhoz akarta volna megnyerni az Obsidiant, mivel nehezen talált rá megfelelő fejlesztőket. Urquharték végül nemet mondtak, a többi pedig (ahogy azt mondani szokás) már történelem.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)