Hirdetés

A Microsoft elvileg a Bungie felvásárlásáról tárgyal

|

Könnyen lehet, hogy az Activisionnel való szakítás után hamarosan új gazdája lesz a Bungie-nak.

Hirdetés

Frissítve: Időközben Pete Parsons, a Bungie vezérigazgatója Twitteren cáfolta a most felröppent pletykákat, egészen pontosan azt, hogy a Microsoft már többször bejelentkezett a Bungie-nál, azonban minden egyes alkalommal sokallták az árat. Nem részletezte azonban azt, hogy az egész felvetés légbőlkapott, vagy esetleg csak valamilyen részlet nincs a helyén.

Eredetileg írtuk: Az 1991-ben alapított Bungie egyszer már szorosra fűzte a barátságát a Microsofttal, elégre 2000 és 2007 között a Microsoft Game Studios alá tagozódtak be. 2007-ben viszont függetlenné váltak, három esztendővel később pedig már az Activisionnel írtak alá egy tíz évre szóló szerződést. Ebből végül 2019-ben kihátráltak, ismét teljesen független stúdióként tevékenykednek. Könnyen lehet azonban, hogy nem lesz hosszú életű ez a függetlenség. 

Hirdetés

A GamesBeat podcastban ugyanis Venturebeatet erősítő Jeff Grubb arról számolt be, hogy értesülései szerint már folynak a Microsoft és a Bungie között a tárgyalások a fejlesztőcsapat felvásárlásáról, ugyanakkor egyelőre még nem tudtak megállapodni a pontos vételárban. A Eurogamer forrásai ugyancsak megerősítették ezeket a híreszteléseket. Hivatalos bejelentésről viszont értelemszerűen még nem beszélhetünk, így érdemes fenntartásokkal kezelni az információkat.

Az mindenesetre bizonyos, hogy egyre szorosabb a Microsoft és a Bungie újramelegített kapcsolata, elvégre míg korábban PlayStation 4-en helyzeti előnnyel indultak a játékosok a Destiny 2 új kiegészítői tekintetében, most a legújabb bővítmény esetében erről már szó sincs, sőt a Beyond Light az összes korábbi expanzióval karöltve az Xbox Game Pass előfizetéses szolgáltatás részét fogja képezni. 

Ti örülnétek, ha a Bungie tényleg visszatérne a Microsoft ölelő karjaiba? A Halo Infinite-be mondjuk biztosan nem ártana, ha besegítenének. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)