Hirdetés

A Microsoft elvileg nem engedi, hogy az Xbox Series X-es frissítésért valaki pénzt kérjen

|

Létezik azért pár kiskapu, de alapvetően a teljesen ingyenes frissítésre akarja a Microsoft rákényszeríteni a kiadókat.

Hirdetés

A korábbi hírek még arról szóltak, hogy a Microsoft lehetőségként kínálja fel a kiadók és fejlesztők számára, hogy játékaikat ingyenes Xbox Series X-es frissítéssel lássák majd el, ehhez a kezdeményezéshez pedig sokan csatlakoztak, ilyen cím lesz például az Assassin's Creed Valhalla, vagy épp a Marvel's Avengers is. Nos, kicsit árnyalják a helyzetet azok a friss híresztelések, amelyek szerint a kiadóknak nem sok választásuk van - hacsak nem akarnak klasszikus értelemben vett remastereket piacra dobni. 

Hirdetés

Video Games Chronicle információ szerint ugyanis, ha valaki Xbox Series X-es frissítést akar saját játékánál összehozni, akkor ezt csak és kizárólag ingyenesen teheti meg. A Microsoft teljesen elzárkózott attól, hogy valaki esetleg fizetős DLC-ként árulja az új konzolban rejlő előnyöket kiaknázó update-eket. Mindez természetesen konkrétan a Smart Delivery szolgáltatásra vonatkozik, a kiadóknak továbbra is megmaradt a lehetősége arra, hogy saját rendszereket dolgozzanak ki a frissítésre, és pontosan így döntött például az EA is, a FIFA 21 és a Madden NFL 21 kapcsán - nem szabad viszont elfelejteni, hogy az EA sportjátékait kötelező frissíteni a 2021-ben megjelenő részek érkezése előtt, ellenkező esetben elvész ez az opció. 

Létezik egyébként még egy kiskapu: kedvezményes csomagban el lehet adni egyben az Xbox One-os és Xbox Series X-es játékokat, pontosan ez fog történni például az NBA 2K21 100 dolláros kiadásának esetében is, ami gyakorlatilag két játékot tartalmaz, egyet a jelenlegi generációs Microsoft konzolra, a másodikat pedig a következőre - PS4 plusz PS5 kombóban is kapható persze a pakk. Ez azonban fontos különbséget jelent a Smart Delivery rendszerhez képest, ugyanis míg a Smart Delivery egyetlen programként kezeli mindkét generáción a játékot (ezáltal rögtön elérhetőek Series X-en is a One-os mentések, achievementek), az NBA 2K21-es példánál két teljesen külön játékról beszélünk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)