Hirdetés

A Microsoft felvásárolhatja a Mortal Kombat és Batman játékok alkotóit

|

Úgy tűnik, az AT&T tényleg túl akar adni videojátékos divízióján, és elvileg a Microsoft már be is jelentkezett a Warner Bros. Interactive felvásárlására.

Hirdetés

Először június közepén írtunk arról, hogy megszabadulhat videojátékos részlegétől a Warner. Az akkori hírek szerint a Warner birodalom mögött álló AT&T nagyjából 4 milliárd dollár bevételre számít az eladásból, és olyan iparági óriások bár meg is környékezték a céget, mint az Activision Blizzard, az Electronic Arts és a Take-Two. A legfrissebb információk szerint azonban nem ők, hanem a Microsoft lehet a befutó. 

Hirdetés

Ha valóban nyélbe ütik az üzletet, akkor olyan fejlesztőcsapatok csatlakozhatnak az Xbox Game Studios gárdájához, mint az Avalanche Software, a Monolith Productions, a NetherRealm Studios, a Rocksteady Studios, a TT Games, a WB Games Boston, a WB Games Montréal, a WB Games New York, a WB Games San Diego és a WB Games San Francisco. Elvileg a stúdiók bekebelezése mellett hosszútávú licencszerződések is terítéken vannak, így a felvásárlással a Microsoft olyan szériák adaptálási jogait is megszerezné egy időre, mint a Batman (és az összes egyéb DC Comics képregény), a Harry Potter, a Mortal Kombat, vagy épp a Trónok harca. Ugyanakkor például a Mortal Kombat sorozat jogai valószínűleg alapból is "együtt járnak" például a NetherRealm megszerzésével.

The Information értesülései szerint tehát most épp a Microsoft kezdett heves tárgyalásokba az AT&T-vel, és minden bizonnyal nem akarják sokáig húzni az alkudozást, mivel az AT&T-nek jelenleg 154 milliárd dolláros adóssága van, valahogy el kell kezdenie ezt törleszteni. Ugyanez a tetemes tartozás az oka egyébként annak is, hogy régóta pletykálnak arról, hogy a DC Comics kiadó sincs biztonságban - ennek ugyancsak a Warner, illetve gyakorlatilag az AT&T a tulajdonosa. 

Egyelőre a Microsoft és az AT&T sem kommentálta a pletykákat, hivatalosan még be sem jelentették azt, hogy árulnák a Warner Bros. Interactive-ot, szóval megfelelő távolságtartás mellett érdemes kezelni a híreszteléseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)