Hirdetés

A Microsoft is tudja, hogy a cloud gaming még nem az igazi

|

Legalábbis ezt is megemlítette, amikor arról érvelt, miért nem problémás az Activision Blizzard felvásárlása.

Hirdetés

Hivatalosan 2020 szeptemberében indult el az Xbox felhő alapú szolgáltatása, aminek köszönhetően akár mobilon és Mac-en is játszhatunk konzolokra és PC-kre megjelent játékokkal, méghozzá úgy, hogy csak az Xbox Game Pass Ultimate havidíját kell kifizetnünk, ami a játékokat eleve magában foglalja. Ár-érték arányban kétségtelenül ez a legjobb, és ez működik a leginkább fenntarthatóan - valószínűleg nem jut majd a Stadia sorsára.

Azt viszont mindenki, aki próbálta már bármelyik felhő alapú szolgáltatást használni, tudja, hogy még a legstabilabb, leggyorsabb nettel sem olyan az élmény, mintha a játékokat helyben futtatnánk.

Hirdetés

Ezzel a Microsoft is tisztában van. Az Egyesült Királyság versenyhivatalának benyújtott 33-oldalas dokumentumban kitértek arra is, hogy a technológia még új és kiforratlan, és ugyan a jövőben a hardveres eltérések veszíthetnek jelentőségükből, ma még a cloud gaming nem elég csábító a fogyasztók számára - tehát nem elég ahhoz, hogy elhódítson játékosokat a PlayStationtől.

A Microsoft azt szeretné, hogy a felhő alapú játék a lehető legszélesebb körben elérhető legyen, de a fogyasztói szokásoknak meg kell változnia ahhoz, hogy sikeressé váljon. Nem a bezárkózásban, hanem a nyitottságban látják a jövőt, így a konkurenseknek nincs mitől tartani.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)