Hirdetés

A Microsoft megadja az Activision Blizzard dolgozóinak, amit akarnak

|

A vállalat hamar és világosan reagált a Raven Software munkatársainak levelére.

Hirdetés

Idén januárban jelentette be a Microsoft, hogy felvásárolja az Activision Blizzardot, az üzlet előkészítése pedig azóta is zajlik. A héten már jelentős haladást sikerült elérni, de továbbra is hátráltató tényezők az Acitivision Blizzard égisze alatt kirobbant botrányok. Az egyik ilyen a Raven Software-é. Az elmúlt évtizedben kizárólag a Call of Duty franchise támogatására ráállított, ám korábban számos kiváló játékot (Heretic, Hexen, Soldier of Fortune, Star Trek: Voyager - Elite Force, Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast, X-Men Legends, Quake 4 stb.) jegyző stúdió munkatársai hét héten át sztrájkoltak a kirúgott QA-teszterek melletti szolidaritásból, és hogy kedvezőbb munkafeltételeket harcoljanak ki. Az érdekérvényesítés egyik fontos eszközének a szakszervezeti egyesülés látják a Ravennél, ezzel kapcsolatban nemrég hivatalos levélben keresték meg a Microsoft vezetőségét.

Hirdetés

Ebben Microsoft ügyvezető igazgatóját, Satya Nadellát kérdezték arról, hogy a vállalat elfogadja vagy blokkolja a szakszervezetet, illetve milyen feltételeket kíván szabni a kollektív szerződéssel kapcsolatban. Az Axios beszámolója alapján a Microsoft nem késlekedett a válasszal - a redmondiak  világosan kijelentették, hogy nem állnak az érdekvédelmi szerveződés útjába, amennyiben az Activision Blizzard elismeri azt, és teljes mértékben tiszteletben tartja a munkavállalók döntését.

A felvásárlás előtt álló kiadó viszont továbbra is nehéz helyzetben van, ugyanis a héten újabb szexuális zaklatással és diszkriminációval kapcsolatos keresletet nyújtott be egy korábbi dolgozó.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)