Hirdetés

A Microsoft megegyezett a Nintendóval a Call of Duty kapcsán

|

A Nintendo platformjain már biztosan elérhető lesz a franchise még pár évig, de kérdés, hogy sikerül-e a Sonyval is megállapodni.

Hirdetés

Valószínűleg a Microsoft sem gondolta, hogy könnyű menet lesz az Activision Blizzard felvásárlása, de arra jó eséllyel nem számítottak Redmondban, hogy ennyi akadályba ütköznek majd. A bizniszt nem csupán a Sony fúrja folyamatosan ott, ahol csak tudja a Call of Duty miatt, hanem a különböző hivatalos szervek is vizsgálódnak és nem áll jól Phil Spencerék helyzete.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió versenyhatóságai mellett a britek illetékes testülete is trösztellenes eljárást indít, amit az Activision oldaláról Bobby Kotick illetett kemény szavakkal, a Microsoft pedig igyekszik mindent elkövetni, hogy meggyőzzön minden kétkedőt, beleértve a japán vállalatot is. A jelentések szerint zajlanak az egyeztetések minden érintett féllel, a redmondiak pedig hajlandók nagy engedményeket tenni annak érdekében, hogy mindenki zöld utat adjon. 

Hirdetés

A Microsoft már felajánlotta, hogy még legalább tíz éven át minden rivális platformon elérhetővé teszi az üzlet koronaékszerének számító Call of Duty franchise-t, ami a Sony döntéshozóit nem igazán győzte meg, a Steammel és a Nintendóval viszont már más a helyzet. Gabe Newellékkel már korábban megegyeztek, most pedig a Microsoft elnöke, Brad Smith a Twitteren erősítette meg, hogy aláírtak a Nintendóval egy erre vonatkozó jogi megállapodást is. Ennek értelmében a Nintendo platformjai (jelenleg a Nintendo Switch) tíz éven keresztül meg fogják kapni az összes Call of Duty részt, méghozzá teljes funkció- és tartalmi egyenlőséggel, vagyis semmiből sem fognak kimaradni.

"Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy hosszú távon egyenlő hozzáférést biztosítsunk a Call of Dutyhoz más platformokon is, így több játékosnak nagyobb választási lehetőséget biztosítunk, és nagyobb versenyt teremtünk a játékpiacon."

- tette hozzá Smith. A megállapodás nyilván akkor fog életbe lépni, ha a Microsoft-Activision Blizzard üzlet lezárult. Tekintve, hogy eddig egyetlen Call of Duty sem jelent meg Switchre, ez nagy előrelépés, és talán picit segíti majd a zöldek ügyét a versenyhatóságokkal való tárgyalásoknál is. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)