Hirdetés

A Microsoft napokon belül összeül az EU-val, hogy megmentse az Activision-akvizíciót

|

A redmondiak a hatalmas ellenszélben sem adják fel, hogy nyélbe üssék a felvásárlást.

Hirdetés

Ezen a ponton már nehéz arra fogadni, hogy a Microsoftnak sikerült felvásárolnia az Activision Blizzardot, hiszen immáron az Egyesült Államok, az Európai Unió és az Egyesült Királyság versenyhatóságai is egyetértenek abban, hogy a Call of Duty, a Diablo és más sikerszériák mögött álló cég bekebelezése ártana a konzolpiaci versenynek.

A redmondiak azonban a nyilvánosság felé továbbra is azt hangsúlyozzák, hogy végül minden ellenvetésre kielégítő választ fognak adni, melynek fontos lépése lehet az EU illetékeseivel nyélbe ütött találkozó.

Hirdetés

A Reuters nemrég írta meg, hogy a Microsoft "egy utolsó erőfeszítést tesz" az akvizíció megmentésére, és február 21-én zárt meghallgatáson adja elő az érveit az Európai Unió és a tagállamok versenyjogi képviselőinek. A cikk publikálása után maguk a redmondiak is megerősítették az értesülést, így már hivatalosnak tekinthető a találkozó ténye.

A hírügynökség azt írja, hogy a Microsoft további engedményeket fog felajánlani a korábbi elköteleződése mellé, mely szerint még legalább 10 éven át minden rivális platformon elérhetővé fogja tenni az üzlet koronaékszerének tekintett, és a legnagyobb versenypiaci jelentőséggel bíró Call of Duty szériát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A redmondiaknak viszont még akkor sem lesz könnyű dolguk, ha sikerül elsimítaniuk az EU-s aggályokat, hiszen eközben a brit versenyhatóság azt várja tőlük, hogy a beleegyezésért cserébe csak az Activision Blizzard mobilos szárnyát, a Kinget vásárolják fel, vagy hogy a szerződés aláírása előtt az Activision adja el a Call of Duty-széria jogait egy harmadik szereplőnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)