Hirdetés

A Microsoft után most a Sony vásárolhat fel egy hatalmas videojátékos kiadót

|

Emellett a japán multi akár még a Metal Gear sorozat jogait is viszonylag olcsón meg tudná szerezni, de elvileg ennél sokkal nagyobb falatra fáj a foguk

Hirdetés

A Wedbush Securities egyik piaci szakértője, Michael Pachter nemrégiben adott interjút a GamingBolt csapatának, és a beszélgetés során kiderült, hogy a szakember szerint a Sony jó pozícióban van további terjeszkedésre a videojátékok piacán.

A Warner Bros. Interactive Entertainment jelenleg az AT&T tulajdonában áll, viszont amennyiben a vállalat hajlandó lenne árulni a divíziót, akkor Pachter szerint a Sony nagyon jól járna a felvásárlással.

Hirdetés

A szakértő szerint a Batman és a Mortal Kombat jogai kiválóan illeszkednének a Sony úgynevezett first-party játékainak portfóliójába, és a vállalat így további exkluzív címeket adhatna ki. Pachter ezt a lehetőséget arra is alapozza, hogy a Bethesda 7,5 millárd dollárért lett a Microsofté, így az AT&T hasonló vagy nagyobb összegért hajlandó lenne eladni a Warner divíziót.

A szakértő szerint a Sony még sikeres lehet kisebb felvásárlásokkal is, így azt elképzelhetőnek tartja, hogy a Metal Gear jogait megvegyék a Konamitól. Pachter szerint a Metal Gear Kojima nélkül nem ér sokat, így a japán piacon gyakorlatilag kockázat nélküli beruházás lehetne ez a Sony számára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)