Hirdetés

A Microsoft ZeniMax felvásárlásáról márciusban dönt az Európai Bizottság

|

Az Európai Unió vizsgálata még nem fejeződött be, így az még megnehezítheti a Microsoft dolgát.

Hirdetés

Még tavaly szeptemberben futott végig a világon az a hír, miszerint a Microsoft felvásárolta a Bethesda anyavállalatát, a ZeniMaxot 7 és fél milliárd dollárért. A dolog valószínűleg minden gond nélkül lezajlik majd, de ekkora ügyeknél az Európai Unió is közbeszólhat.

A Microsoft idén január 29-én nyújtotta be jóváhagyási kérelmét az Európai Bizottság felé, akik várhatóan a következő hetekben során végeznek az antitröszt ellenes szabályozásokat szem előtt tartó vizsgálatokkal.

Hirdetés

Ha minden a tervek szerint halad, akkor március 5-én fog kiderülni, hogy a bizottság mindenféle akadékoskodás nélkül hajlandó-e átengedni az üzletet.

A pénzügyi világban otthonosabban mozgó szakértők szerint valószínűleg egy gyors és fájdalommentes procedúra lesz ez, de ha mégsem, akkor az Unió még felvethet bizonyos aggodalmakat a bekebelezés kapcsán, ezekre a Microsoftnak kell majd érdemi választ adni.

Miközben itt az utolsó köröket futják a redmondiak, már arról pletykál a szakma, hogy még idén kivetik hálójukat egy új kiadóra is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)