Hirdetés

A mozis bevételek közel egyharmadát Marvel filmek termelték az USA-ban

|

Scorsese szerint a szuperhősös filmek nem is igazi filmek, de akárhonnan nézzük, mégis ezek tartották pörgésben a kasszákat a 2021-ben.

Hirdetés

A 2020-as, nagy COVID-19-es leállások után úgy tűnik, hogy a filmipar kezd magához térni. Az idei évben a mozitermek kétszer annyi bevételt termeltek, mint tavaly, és ez nagyban köszönhető a feloldódó korlátozásoknak, valamint az 5 Marvel premiernek.

A Fekete Özvegy, a Venom 2 - Vérontó, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, Az Örökkévalók és a Pókember: Nincs hazaút hatalmas lendületet adtak a nézőknek.

Hirdetés

A sort A Fekete Özvegy kezdte, ami 183,6 millió dollárt termelt otthonában. Ez ugyan nem túl sok, de a film a Disney+-on is elérhető volt, így érthető a szegényes teljesítmény. A Venom 2 követte a sort, ami a kritikai megítélésétől függetlenül is az év 7. legsikeresebb filmje lett.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája lehagyta a Fekete Özvegyet, de még a novemberben érkezett Örökkévalóknak sem volt esélye ellene. Aztán jött a Pókember: Nincs hazaút, ami 1 milliárdos (és még mindig gyarapodó) bevételével minden korábbi próbálkozást lekörözött.

A Marvel ezzel bezsákolta a filmipar 2021-es termésének 30 százalékát, ami egy jóval nagyobb arány, mint bármi, amit a többi stúdió fel tudna mutatni.

A szuperhősös pörgés csak most indul be igazán: a Marvel univerzum hamarosan nagy változásokon fog keresztülmenni, aminek első nyomait a Doctor Strange az Őrület Multiverzumában című filmben láthatjuk először.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)