Hirdetés

A Netflix filmek és sorozatok mellett hamarosan már videojátékokat is kínálhat

|

Létrejött a Netflix saját videojátékos divíziója, amit egy tapasztalt szakember irányít.

Hirdetés

Új területen is kipróbálja magát a Netflix, játékokkal kezdenek foglalkozni. A Bloomberg értesülései szerint Mike Verdu lesz a Netflix videojátékokért felelső részlegének alelnöke. Verdu dolgozott korábban az EA Mobile-nál, a szintén mobiljátékokért felelős Zynga stúdiónál, valamint a Facebook VR/AR részlegének alelnöke is volt, nem nevezhető tehát újoncnak a szakmában.

Kétségtelenül ez lesz a Netflix eddigi legmerészebb húzása, hiszen videojátékok még egyik streamingszolgáltató kínálatában sem kaptak eddig helyet. Eddig a Netflix is maximum olyan interaktív filmekkel próbálkozott, mint a Black Mirror: Bandersnatch.

Hirdetés

Nagyon úgy fest, hogy a Netflix elsődlegesen saját címekben gondolkozik, erről árulkodnak a legújabb álláshirdetések is. Nem tűnik merész állításnak az sem, hogy a platform saját exkluzív sorozatai és filmjei alapján készülhetnek majd játékok.

A Netflix továbbra is piacvezető, a Disney+, az HBO Max és az Amazon Prime sem tudott a nyomába érni. A legutóbbi negyedévben viszont kevesebb új előfizetőt szerzett, mint azt előzetesen tervezte, szóval valószínűleg ez is közrejátszik az új megoldások keresésében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Bloomberg belsős forrásai szerint a videojátékok megjelenése nem jár majd az előfizetői díj megemelésével, viszont benne van a pakliban, hogy valamikor a jövőben majd ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy drágulni fog a Netflix. Teljesen életszerűnek tűnik, hogy több szolgáltatással a tarsolyban könnyebben emel majd árat a platform. 

A friss hírek jó hatással volt a Netflix részvényeire, az árfolyam a Bloomberg cikke után emelkedni kezdett. Ugyanez volt tapasztalható egyébként a GameStop Corp. részvények esetében is, melyek kilőttek, és a szerdai nap folyamán 10%-ot emelkedett az árfolyamuk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)