Hirdetés

A Netflix újabb rendkívüli intézkedésekkel reagált Ukrajna megtámadására

|

Ennek a saját gyártású orosz sorozatok stábjai és nézői isszák meg a levét.

Hirdetés

Oroszország a múlt héten lerohanta Ukrajnát, amire a játékipar és a tech cégek is különböző megszorító intézkedésekkel reagáltak. Az EA például eltávolítja a FIFA és az NHL játékokból az orosz csapatokat, az Apple leállította az iPhone-ok oroszországi értékesítését, a Netflix pedig bejelentette, hogy szembemegy az állami csatornák kötelező sugárzását előíró helyi törvénnyel.

Egy friss jelentés szerint azonban a streamingszolgáltató nem áll meg itt, és az orosz kötődésű projektjeivel kapcsolatban is drasztikus lépésekre szánta el magát.

Hirdetés

A The Hollywood Reporter belsős forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a Netflix leállította az orosz gyártású sorozatait és a jövőben tervezett oroszországi felvásárlásokat is. A portál értesülései szerint a következő produkciók érintettek a döntésben:

  • Zato: neo-noir, nyomozós dráma
  • Anna K: az Anna Karenyina kortárs feldolgozása, a Netflix első orosz produkciója
  • Noting Special: történet egy fiatal színészről, aki egy fogyatékkal élőket segítő szervezetnél dolgozik
  • Egy negyedik, ismeretlen címen futó széria

A THR forrása úgy nyilatkozott, hogy az Anna K és a Nothing Special forgatása már tavaly befejeződött, a cím nélküli projekt pedig most jár a munkálatok végénél. A Netflix egyelőre nem erősítette meg az értesülést, viszont ha tényleg így van, akkor ez komoly döccenő a platform terveiben, a vezető streaming szolgáltatónak ugyanis kevesebb, mint 1 millió oroszországi előfizetője van, a terjeszkedést pedig épp a helyi gyártású tartalmaktól remélte.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A háború persze mindent átír, a súlyos gazdasági szankciókkal sújtott oroszoknak pedig az elkövetkező időszakban valószínűleg sokkal komolyabb gondjaik lesznek annál, mint hogy melyik streaming platformra fizessenek elő.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)