Hirdetés

A Netflixnél még mindig nagy tervek vannak a videojátékokkal

|

A Netflixnél még nem mondtak le arról, hogy játékokkal csináljanak maguknak nagyobb forgalmat.

Hirdetés

Nincs könnyű helyzetben a Netflix, a népszerű streaming szolgáltató az elmúlt időszakban hatalmas bajba sodorta magát, rengeteg előfizetőt vesztettek, a megítélésük pedig napról napra mélyebbre süllyed, amit jól mutat a részvényeik zuhanórepülése is.

Miközben a döntéshozók egyfelől számos sorozat elkaszálásában látják a megoldást, van egy szegmens, amit továbbra is erősíteni akarnak.

2021 negyedik negyedévében a Netflix kísérleti jelleggel beépített az előfizetésébe néhány, alkalmanként a műsoraikhoz is kötődő játékot. Mostanra a játékok listája a kezdeti 5-ről 18-ra duzzadt, a szolgáltató azonban jelentős növekedést szeretne elérni még 2022-ben (ilyen számok mellett ugyebár ez még nem túl nagy kihívás).

Hirdetés

A Netflix játékok felé elköteleződését az is jól mutatja, hogy a cég három videojáték fejlesztéssel foglalkozó csapatot is felvárásolt a tavalyi évben. Részben az ő segítségükkel az év végéig 30 közeli játékot szeretnének kínálni az előfizetőknek.

Arról egyelőre nincsenek információk, milyen címekre számíthatunk, az azonban biztosnak tűnik, hogy egyelőre a telefonos címeknél szeretnének maradni, ami induló szolgáltatásnál teljesen indokoltnak tűnik. Ettől függetlenül persze semmitől nem zárkóznak el, a céghez közel álló forrás a Washington Postnak a következőt mondta:

"[...]tartalmi lehetőségeket keresnek a videojátékokkal kapcsolatban, bármilyen irányból."

A Netflix hosszútávú célja, hogy kapcsolatot alakítson ki az előfizetők által nézett és játszott tartalmak között. Ehhez mondjuk jelenleg az a nulladik lépés, hogy megmentsék magukat a lavina elől, amit többek között saját maguk szabadítottak el a közelmúltban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)