Hirdetés

A next-gen Cyberpunk 2077 megduplázta a CD Projekt Red bevételeit

|

Megérte elkészíteni Cyberpunk 2077 új generációs kiadásait.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 évekig az iparág egyik legjobban várt játékának számított, de amikor 2020 végén végre megjelent, sajnos igen vegyes fogadtatásban részesült a végeredmény, ami nagyrészt a számos technikai problémának volt köszönhető.

A CD Projekt Red csapata persze azonnal elkezdte javítani V kalandját, és a premier utáni hónapokban sorban adta ki a kisebb-nagyobb frissítéseket, de ennek ellenére sem lehetett érezni komolyabb változást a közhangulatban, úgy tűnt hogy a stúdió végleg csorbát ejtett a saját megítélésén.

Hirdetés

Rengeteg munkát követően idén év elején végre megjelent a játék PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re, a most előkerült pénzügyi adatokból pedig úgy tűnik, hogy a rengeteg viszontagság után talán mégis sikerült a csapatnak visszanyernie a játékosok bizalmát, ugyanis a Cyberpunk 2077 next-gen változata a korábbi negatív sajtó ellenére is hatalmas sikernek bizonyult.

A cég nemrég beszámolt a befektetőknek a március 31-ével zárult negyedév anyagi sikereiről, a prezentációból pedig kiderült, hogy ez alatt összesen 50,4 millió dolláros (kb. 18 milliárd forintos) bevételt sikerült termelni, ami 9%-os növekedést jelent a megelőző évhez képest. Ebből a nettó bevétel nagyjából 16,1 millió dollár (kb. 6 milliárd forint), ami több mint a duplája a 2021-es első negyedév bevételeinek. Erre persze könnyen lehetne azt mondani, hogy a The Witcher 3 tartós sikere miatt áll ilyen jól a cég, de a prezentációból egyértelműen kiderül, hogy ezt a bevételt nagyrészt a Cyberpunk 2077 PC-s eladásainak, valamint a nemrég megjelent következő generációs változatoknak köszönhetik.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Adam Kacinski, a cég vezérigazgatója elárulta, hogy az új változat megjelenésével innentől kezdve elkezdenek komolyabban fókuszálni arra, hogy ne csak technikai javítások, de új tartalom is készüljön a játékhoz, valószínűleg a The Witcher 3-hoz hasonló kiegészítők formájában.

Nagyon kíváncsian várjuk, hogy milyen történeteket fognak elmesélni még a Cyberpunk 2077 világában, de azért ettől függetlenül reméljük, hogy nem hagynak fel teljesen a javításokkal sem, mert patchek ide vagy oda, azért van még pár dolog, amin lehetne csiszolni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)