Hirdetés

A Nintendo határozottan cáfolja, hogy készül a 4K-s Switch

|

Egy friss jelentés szerint a japán cég már a fejlesztői kiteket is eljuttatta a stúdiókhoz, a Nintendo azonban hevesen tagadja a projekt létezését.

Hirdetés

A Nintendo Switch kapcsán évek óta megy a találgatás, hogy vajon megkapjuk-e, s ha igen, mikor futhat be a hibrid konzol 4K-s, Switch Próként emlegetett változata. Habár sokan reménykedtek benne, a júliusban leleplezett OLED modellbe végül mégsem került izmosabb erőforrás, a Nintendo pusztán egy nagyobb (7 hüvelykes) OLED kijelzőre cserélte benne az eddigi LCD-megjelenítőt.

A 4K-s spekulációk azonban továbbra sem csitulnak, a napokban pedig a Bloomberg robbantotta a bombát egy jelentéssel, amely 11 stúdió belsős forrásaira hivatkozva állítja, hogy a Nintendo korábban már az erősebb Switch fejlesztői kitjét is eljuttatta a partnereihez, arra ösztönözve őket, hogy építsék be a 4K-s támogatást a játékokba.

Hirdetés

A Switch (OLED model) viszont végül mégis az előző verziókban használt Nvidia Tegra X1 SoC-kal futott be, melynek hátterében a Bloomberg értesülései szerint a globális chiphiány állhat. A jelentés szerzői ennek kapcsán egy olyan forrásra hivatkoznak, aki állítólag jól ismeri a Nintendo hardveres terveit.

Az önmagában is érdekes történetnek új színezetet adott, hogy a Nintendo nemrég kategorikusan cáfolta a Bloomberg által közölt információkat a Twitteren.

"Egy szeptember 30-i jelentés hamisan állítja, hogy a Nintendo eszközöket biztosít egy 4K-s támogatású Nintendo Switchre szánt játékok fejlesztéséhez. Hogy biztosítsuk a korrekt megértést a befektetőink és a vásárlóink körében, tisztázni akarjuk, hogy ez a jelentés nem igaz. Továbbá szeretnénk megismételni a júliusi bejelentésünkben foglaltakat, mely szerint nem tervezünk semmilyen új modellt a Nintendo Switch (OLED model) -en kívül, ami 2021. október 8-án érkezik."

A Nintendo határozott kiállása meglepte a sajtót, a nagy cégek ugyanis ritkán kommentálják az efféle spekulatív jelentéseket. Az elemzők szerint a drasztikus lépésre azért kerülhetett sor, mert a vállalat komolyan tart attól, hogy a Switch Pro lebegtetése árt az OLED model eladásainak. A Nintendónak márpedig minden oka megvan az óvatosságra, az idei évben ugyanis 20 százalékot csökkent a cég részvényeinek árfolyama.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mivel a Switch eladásai továbbra is szárnyalnak, ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy az új generációs konzolok megjelenésével a befektetők nem teljesen biztosak a 4K-s támogatást nélkülöző frissítés sikerében. A Nintendo ugyanakkor joggal bizakodhat, hiszen az amerikai és a japán előrendelések alatt hamar elkapkodták az OLED model készleteit.

A cáfolattal nem ért véget a történet, a Bloomberg ugyanis változatlanul kitart a nagy port kavart cikkben foglaltak mellett, mindössze egy kiegészítést fűzve a szövegbe a Nintendo álláspontjáról. A hírügynökség igazát látszik alátámasztani a jelentésben hivatkozott források nagy mennyisége, illetve a szerzők (Takashi Mochizuki, Olga Kharif) személye, mivel mindketten szerteágazó iparági kapcsolatokkal bíró, veterán újságírónak számítanak.

Így aztán az tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy a Nintendo egy ideig komolyan számolt a 4K-s Switch-csel, ám valamikor az idei év során feladni kényszerült a tervet. A japánok közleményéből az következne, hogy jelenleg egyáltalán nem is készül ilyen modell, ez azonban biztosan nem fog véget vetni a spekulációknak, hiszen a vállalat később komoly arcvesztés nélkül megteheti, hogy a tervek módosítására hivatkozva mégis leleplezi az újdonságot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)