Hirdetés

A Nintendo is elhatárolódik az Activisiontől

|

A PlayStation és az Xbox után újabb fontos partner intett be képletesen Bobby Koticknak.

Hirdetés

Egyre nagyobbra dagad az Activision botránya, amelyben a vállalat sokat kritizált igazgatója, Bobby Kotick is kulcsszerepet játszik. A Wall Street Journal korábbi jelentése szerint Kotick tökéletesen tisztában volt vele, hogy mik folytak a cégnél (például szexuális zaklatás, eltussolt erőszak és trágár céges levelek), ami felett nemcsak hogy szemet hunyt, de el is tusolta őket.

Miután aztán borult a bili, a részvényesek a CEO távozását követelték, és a partnerek sem maradtak csendben: a PlayStation vezére, Jim Ryan aggodalmát fejezte ki a történések miatt, Phil Spencer szerint pedig az Xbox átértékeli a kapcsolatát az Activisionnel, miközben Kotick fontolgatja a lemondását

Hirdetés

Itt tartunk most, amikor is a Fanbyte jelentése szerint a Nintendo of America elnöke, Doug Bowser aggodalmának adott hangot az Activision Blizzardnál kialakult helyzet miatt egy vállalati körlevélben (aminek valódiságát később a Nintendo is elismerte), és a vádakat nyugtalanítónak nevezte: 

"Hozzátok hasonlóan figyelemmel követtem az Activision Blizzard legújabb fejleményeit, valamint a folyamatos jelentéseket a szexuális zaklatásokról és toxikus légkörről. Elszomorítónak és nyugtalanítónak találom ezeket a beszámolókat. Ellentétesek az értékítéletemmel, valamint a Nintendo hitével, értékeivel és irányelveivel."

Az e-mail állítólag kifejti, hogy a Nintendo elkötelezett amellett, hogy nyitott és befogadó munkahelyet biztosítson, és ugyanezt várja el a játékipartól, illetve a partnereitől is. Bowser azt is kijelentette, hogy a vállalat felvette a kapcsolatot az Activisionnel és lépéseket tettek, valamint fognak tenni az ügyben, továbbá együttműködnek az ESA-val is (egy érdekvédelmi szervezet, amelynek a Nintendo és az Activision is tagja) annak érdekében, hogy "megerősítsék álláspontjukat a munkahelyi zaklatással és visszaélésekkel" kapcsolatban. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)