Hirdetés

A Nintendo nem akar össze-vissza stúdiókat felvásárolni

|

Ahogy eddig is, a Nintendo a saját útját járja, ne számítsunk olyan költekezésre tőlük, mint a Microsoft vagy a Sony esetében.

Hirdetés

Elképesztő méretű költekezések zajlottak az utóbbi egy évben: a Microsoft bekebelezte a Bethesda anyavállalatát, a ZeniMaxot; az Electronic Arts 2,1 milliárd dollárt költött stúdióvásárlásra; az Embracer Group csak novemberben 13 újabb csapatra tett szert; a Sony az Insomniac után újabb nagy cégekre tervez lecsapni (köztük lehet a Demon's Souls remake fejlesztőcsapata is).

Ezzel szemben a Nintendo beérte egyetlen brigáddal is, a Luigi's Mansion 3-mal sikert arató Next Level Games került a vállalathoz, amely már jó ideje csak a japán kiadóóriás játékain dolgozott.  

Hirdetés

A Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa a Nikkeinek adott interjújában kijelentette, hogy a stúdió nem fog rengeteg pénzt elszórni felvásárlásokra, hacsak azzal nem tudja javítani a Nintendo által nyújtott szórakoztatás értékét.

Furukawa szerint tehát elsősorban nem azért vesznek meg cégeket, hogy hatékonyabbá tegyék bizonyos játékok fejlesztését vagy hogy erőforrást szerezzenek, hanem az értéknövelés miatt.

Az elnök szót ejtett a Next Level Gamesről is: szerinte ez egy olyan megbízható partner, akivel hosszú évek óta együtt dolgoznak és úgy gondolták, hogy javíthatják a fejlesztés minőségét és sebességét azzal, ha leányvállalattá teszik őket.

Ti mit gondoltok a Nintendo álláspontjáról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)