Hirdetés

A Nintendo Switch eladások tekintetében lehagyta a NES-t

|

A Nintendo kézikonzoljait azonban egyelőre még nem tudta utolérni.

Hirdetés

Komoly trónfosztás történt a közelmúltban a Nintendo háza táján, ugyanis a legutóbbi pénzügyi jelentés szerint az utóbbi negyedévben 6,86 millió konzolt sikerült értékesíteniük a Switchből. Ez egyrészt 43 százalékkal több, mint az egy évvel korábban elért eredmény, másrészt a hibrid masinának ezzel sikerült hivatalossá tennie egy mérföldkövet: többet adtak el belőle (68,3 milliót), mint a vállalat korábbi slágeréből, a NES-ből (amelyből közel 62 millió példány fogyott). 

A következő cél a 3DS család lehagyása, amelyhez legalább 76 millió darabot kell elpasszolni a Switchből, amit az elmúlt negyedév statisztikái alapján hamar megléphet a Nintendo aktuális zászlóshajója.

Hirdetés

A már említett 6,86 milliós teljesítményéből 5,31 milliót a klasszikus változat tett ki, 1,55 milliót pedig a Switch Lite, míg szoftverek tekintetében az Animal Crossing: New Horizons volt a legnépszerűbb a maga 3,64 millió értékesített kópiájával. Mögötte a Mario Kart 8 Deluxe végzett (2,95 millió), majd a harmadik helyre a Paper Mario: The Origami King került (2,82 millió).

A Switch szárnyalásának folytatására pedig minden esély megvan, hiszen októberben olyan címek mutatkoztak be rá, mint a Super Mario Bros. 35, a Mario Kart Live, a Pokémon Sword and Shield második DLC-je és a Pikmin 3 portja, amikhez év végén csatlakozik a Hyrule Warriors: Age of Calamity és a Fire Emblem: Shadow Dragon and the Blade of Light is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)