Hirdetés

A Nintendo Switch minden idők harmadik legtöbbet eladott konzolja lett

|

A vállalat remek időzítéssel tart is egy Nintendo Directet, amely az első félévben kiadni tervezett játékokra koncentrál.

Hirdetés

A Microsoft nem véletlenül emlegeti fel az Activision-Blizzard felvásárlását szorgalmazó nyilatkozataiban, hogy milyen fontos szerepe van a Nintendónak a játékpiacon, a japán vállalat ugyanis nagyon érzi, hogyan tud olyan kreatív játékokat készíteni, amik az egész családnak szólnak, exkluzív címeik és kitartó rajongók miatt pedig a konzoljaikat is viszik, mint a cukrot. 

Nem meglepő hát, hogy a cég aktuális masinája, a Nintendo Switch újabb mérföldkövet tudott elérni: a Nintendo legutóbbi pénzügyi jelentése alapján a hibrid gépből több mint 122 millió példány talált gazdára, amiben nem egyedül az az elképesztő, hogy átlépte a százmilliós álomhatárt. 

Hirdetés

Ezzel az eredménnyel ugyanis a Nintendo Switch minden idők harmadik legkelendőbb konzoljává vált, túlszárnyalva a PlayStation 4 (117 millió darab) és a házon belüli kultikus Game Boy (118 millió) teljesítményét. Két darab termék választja már csak el a dobogó legfelső fokától: a második helyen tanyázó Nintendo DS (154 millió) és a rekordtartó PlayStation 2 (155 millió). 

A Nintendónak valószínűleg nem kell aggódnia azért, hogy ezt a számot nem sikerül idén feljebb tornászni, hiszen olyan kiemelt játékokkal készülnek az év során, mint a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom és a Pikmin 4, valamint egyszer talán a Metroid Prime 4-ből is lesz valami. Hogy pontosan mikre számíthatnak a Switch-tulajok az év első felében, arról a vállalat egy Nintendo Direct keretében fog mesélni február 8-án, szerdán, magyar idő szerint 23:00-tól. Az érdeklődők nagyjából 40 perces műsorra készülhetnek. 

Egyébként a statisztikák alapján a Switch már 994 millió eladott játékkal büszkélkedhet, ami több, mint bármely más Nintendo-konzol esetében. A közelmúlt címei közül a Pokémon Scarlet and Violetből az első hat hét alatt 20 millió kópia kelt el, a Splatoon 3 pedig 10 millió darabnál tart. Az abszolút csúcstartó azonban a Mario Kart 8 Deluxe, ami már az 50 milliós határt is átlépte. Íme a Nintendo Switch legjobban fogyó játékainak tízes toplistája: 

  1. Mario Kart 8 Deluxe (52 millió)
  2. Animal Crossing: New Horizons (41,59 millió)
  3. Super Smash Bros. Ultimate (30,44 millió)
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (29 millió)
  5. Pokémon Sword and Shield (25,68 millió)
  6. Super Mario Odyssey (25,12 millió)
  7. Pokémon Sword and Shield (20,61 millió)
  8. Super Mario Party (18,79 millió)
  9. Ring Fit Adventure (15,22 millió)
  10. Pokémon: Let's Go, Pikachu! and Eevee! (15,07 millió)
Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)